Το Twitter “κλαίγεται” για το νέο Google Search – η Google ανταπαντά με… “τάπα”!

Όπως ανέφερε το AllThingsD (και εμείς διαβάσαμε στο NeoWin), το Twitter… “κλάφτηκε” και επίσημα για το ότι η Google αποφάσισε να μην συμπεριλαμβάνει τα tweets που κυκλοφορούν στο δίκτυο του ανάμεσα στα αποτελέσματα της -αναβαθμισμένης- μηχανής αναζήτησης της. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Twitter σχετικά με την απόφαση της Google έχει ως εξής:

Quote:

Για χρόνια τώρα, ο κόσμος βασίζεται στην Google για την παρουσίαση των πιο σχετικών αποτελεσμάτων οποτεδήποτε ήθελε να εντοπίσει κάτι στο Internet.

Sυχνά, θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με παγκόσμια γεγονότα και νέες ειδήσεις. Το Twitter έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται μια σημαντική πηγή για αυτές τις πληροφορίες καθώς-αυτές-συμβαίνουν, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες να στέλνουν 250 εκατομμύρια Tweets καθημερινά για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Όπως έχουμε δει πάλι και πάλι, τα νέα πρωτοεμφανίζονται στο Twitter. Ως αποτέλεσμα, οι λογαριασμοί χρηστών στο Twitter και τα Tweets τους είναι συχνά τα πιο σχετικά αποτελέσματα (Σημ.: σε μια αναζήτηση).

Μας προβληματίζει το ότι, ως αποτέλεσμα των αλλαγών της Google (Σημ.: στο πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της), ο εντοπισμός αυτών των πληροφοριών θα είναι πολύ δυσκολότερος για όλους. Πιστεύουμε πως είναι κακό για τον κόσμο, τους εκδότες, τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τους χρήστες του Τwitter.

Η απάντηση της Google στα παραπάνω, όμως, μάλλον είναι μια απόλυτη… “τάπα”, για να χρησιμοποιήσουμε… μπασκετική slang! Όπως είπε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο κοινωνικό δίκτυο της, Google+..:

Quote:

Είμαστε κομματάκι έκπληκτοι από τα σχόλια του Twitter σχετικά με το Search plus Your World (Σημ.: το νέο ονοματάκι της υπηρεσίας αναζήτησης της), αφού αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συμφωνία τους μαζί μας το προηγούμενο καλοκαίρι (Σημ.: όσον αφορά στην ενσωμάτωση “περιεχόμενου” από το Twitter στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google), και από τότε παρατηρήσαμε τις οδηγίες τους rel=nofollow.

Και για όποιον δεν το γνωρίζει και δεν το κατάλαβε, το “rel=nofollow” είναι ο HTML κώδικας που όταν συνοδεύει ένα link δηλώνει πως “δεν θα πρέπει να διαβαστεί το περιεχόμενο στο οποίο οδηγεί” από μηχανές αναζήτησης. Με άλλα λόγια, από τη μια το Twitter “λέει” μέσω του κώδικα του “μην διαβάζετε το περιεχόμενο μας στη μηχανή αναζήτησης σας, όποιοι και αν είστε”, και μετά… βγαίνει και “κλαίγεται” πως “δεν διαβάζουν το περιεχόμενο μας στη μηχανή αναζήτησης τους”. Ποιός είπαμε θέλει και το σκύλο ολόκληρο, και την πίτα χορτάτη;

Source:

AllThingsD.com reports that in a rather unusual and public move, one of Google’s rivals, Twitter, is speaking out against these changes:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.