Θέλεις “φίλους” στο Facebook; Άκου μουσική (…και ξέχνα τα βιβλία)

Πρόσφατη έρευνα έδειξε αυτό που όλοι γνωρίζαμε αλλά δεν θέλαμε να παραδεχτούμε: ελάχιστοι δίνουν σημασία, πια, στα βιβλία. Όλοι, όμως, ακούνε μουσική. Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχύει όσον αφορά στους “φίλους”, τις “επαφές” στο Facebook. Ας γίνουμε, όμως, λιγάκι πιο συγκεκριμένοι.

Μια ομάδα τριών ερευνητών του Harvard ανέλυσε το πώς και γιατί επιλέγει κανείς “φίλους” στο Facebook – προφανώς, “πέρα από όσους ήδη γνωρίζει”, μιλάμε δηλαδή για όσους “ανακαλύπτει και κάνει φίλους μέσω του ίδιου του κοινωνικού δικτύου”. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, πως οι περισσότεροι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο “τι μουσική ακούει κανείς” αλλά και στο “τι ταινίες προτιμά” από ό,τι στο “τι βιβλία διαβάζει”.

Ody's thoughts

…και με αυτό, υποθέτω πως… εντάσσομαι στην μειοψηφία. Εγώ και ο Φώτης. Φώτη; Πού είσαι; Πού πήγε το μέγα αφιέρωμα στον Ant Man; Κάνε δυναμικό comeback βρε!

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε μια “δύσκολη στην επιρροή” ομάδα φίλων που είχαν ως κοινό γνώμωνα την τζάζ και κλασσική. Όπως φάνηκε, σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζονταν από το “τι άρεσε στις επαφές τους” όσον αφορά σε… Σε οτιδήποτε, πέρα από την ίδια τη μουσική. Εκεί, ναι, όλως περιέργως, όντως τα ακούσματα τους επηρεάζονταν από τις επαφές τους.

Source:

]Want more Facebook friends? Then make sure you’re listening to the latest hit music.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.