Real Humans: η πιο ενδιαφέρουσα νέα scifi σειρά είναι… Νορβηγική;!

Μπορεί η Αμερική να εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία όσον αφορά στις ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές σειρές “που θυμίζουν κινηματογραφικές παραγωγές”, αλλά ο κανόνας που ήθελε να έχει και την… αποκλειστικότητα σε αυτές έχει ήδη “σπάσει” εδώ και καιρό, χάρη σε σειρές όπως το Βρετανικό Misfits – που πολλοί χαρακτηρίζουν ως “το Heroes όπως θα έπρεπε να είναι”. Τώρα, η νέα έκπληξη μας έρχεται από τη Σουηδία, με τη σειρά Real Humans ή, για την ακρίβεια, Äkta människor – όπως είναι ο εκεί τίτλος.

Σε αυτήν παρουσιάζεται ένα παράλληλο σύμπαν, όπου μια νέα γενιά ρομπότ, τα Hubots, έχουν φτάσει σε σημείο να μην ξεχωρίζουν από τους ανθρώπους. Δυνατότερα, εξυπνότερα, ικανά ακόμη και για… σεξουαλικές περιπτύξεις, τα Hubots έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Αρκετοί, όμως, νιώθουν να απειλούνται από αυτά – και ως ένα σημείο, δικαιολογημένα. Για παράδειγμα, η γυναίκα του Roger τον… εγκατέλειψε για το Hubot της, που “απέδιδε καλύτερα” από αυτόν όσον αφορά στο σεξ, δεν είχε τις δικές του “ανθρώπινες παραξενιές” και… και ήταν γενικώς “καλύτερο”. Επιπλέον, είναι ο τελευταίος “κανονικός άνθρωπος” στη δουλειά του, αφού όλοι οι συνεργάτες του έχουν αντικατασταθεί από πολύ πιο αποδοτικά Hubots. Έτσι, αποφασίζει να γίνει μέλος ενός κινήματος “αντίστασης” κατά των Hubots.

Παράλληλα, η σύντροφος του Leo, η Mimi -που τυγχάνει Hubot- εξαφανίζεται ή, για την ακρίβεια, “απαγάγεται” – ή μήπως… “την έκλεψαν”; Ποιός είναι ο σωστός όρος για ένα Hubot, αφού δεν είναι άνθρωπος; Είναι “αντικείμενο” και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο; Ο ίδιος αποφασίζει να την αναζητήσει, ενώ η οικογένεια των Engman αποκτά ένα πανομοιότυπο Hubot – πιθανότατα, μια Mimi μετά από… “format/reset”. Η “μαμά” της οικογένειας δεν την θέλει, γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα Hubot που χρησιμοποιείται ως “σεξουαλικός σύντροφος”. Ο “μπαμπάς” της οικογένειας δικαιολογεί την παρουσία της Mimi αφού “πρόκειται για το… οικογενειακό μοντέλο”, αν και προφανώς γνωρίζει και τις ικανότητες της στο σεξ. Ο έφηβος κανακάρης τους είναι, φυσικά, μέσα στην τρελή χαρά, πιθανότατα αισιοδοξώντας πως θα καταφέρει να “επαναπρογραμματίσει” με κάποιο τρόπο τη Mimi για να… ξέρετε.

Και όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά το… trailer του πρώτου επεισοδίου. Αν μη τι άλλο, το Real Humans έχει καταφέρει ήδη να μας κερδίσει, αφού φαίνεται πως θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το θέμα των ανθρωπόμορφων “τεχνολογικών κατασκευασμάτων”, που σίγουρα θα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον, σφαιρικά και από κάθε πιθανή άποψη, παράλληλα “πλέκοντας” ένα ενδιαφέρον σενάριο.

Το Βρετανικό Shine Group έχει ήδη “τσιμπήσει” τα δικαιώματα της σειράς για Ευρωπαϊκή διάθεση, και έτσι δεν αποκλείεται να το δούμε και προς τα μέρη μας. Αν και μάλλον όχι, αφού τα Τουρκόφερτα “ποιός το έκανε με ποιά ξαδέλφη του” σήριαλ μάλλον θα συνεχίσουν να αποτελούν τη βασική πηγή ψυχαγωγίας μας για αρκετό καιρό ακόμη… :-(

Source:

]What happens when robots become so human that they can barely be distinguished from real people?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.