Και η Amazon στην “παρέα” του UltraViolet

Η υπηρεσία UltraViolet έχει ως στόχο να παράσχει μια τελική και απόλυτη νόμιμη-μα-εύχρηστη λύση όσον αφορά στην αγορά ταινιών. Και μόλις απέκτησε έναν πολύ δυνατό σύμμαχο, αφού η Amazon “μπήκε στην παρέα” του.

Το UltraViolet ως project προσπαθεί να δώσει λύση στο κλασσικό πρόβλημα κατά την αγορά μιας ταινίας: από τη μια ο αγοραστής θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτήν “αφού την έχει αγοράσει”, από την άλλοι τους δημιουργούς της τους συμφέρει με κάθε αλλαγή format -π.χ. από το VHS στα DVDs και, τώρα πια, από τα DVDs στα Blu-Rays και στα digital αρχεία- να πρέπει να την ξαναγοράσει. Το UltraViolet παίρνει περισσότερο την πλευρά του αγοραστή, αφού έχει ως στόχο να αποτελεί έναν κεντρικό χώρο “αποθήκευσης” της “άδειας χρήσης” μιας ταινίας που έχει αγοράσει. Έτσι, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορεί να δει την ταινία σε όλες τις “συμβατές” συσκευές – από media players “σαλονιού” μέχρι το smartphone του. Πρακτικά… Πρακτικά, αν αρχίσουν οι εταιρείες του Hollywood να επιβάλουν “περιορισμούς χρήσης” (που θεωρητικά μπορούν), τότε και πάλι θα είμαστε στα ίδια: αγόρασε την ταινία μια φορά για να τη βλέπεις εδώ, άλλη μια φορά για να τη βλέπεις εκεί, μια τρίτη για να μπορείς να τη δεις και παραπέρα.

Η Amazon έχει αρκετά να προσφέρει στο project, αφού και είναι ένα από τα “μεγαλύτερα ονόματα” του Internet, και άρα μπορεί “να φέρει πελάτες” στο UltraViolet, και ενδιαφέρεται με τη σειρά της για το “στρημάρισμα media” στα δικά της tablet της οικογένειας Kindle, οπότε η συνεργασία προβλέπεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Source:

Amazon has joined the UltraViolet movie project (aka the Saviour of Hollywood), working with at least one studio to offer its films under the UltraViolet banner.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.