Το Ubuntu παρουσιάζει το HUD – ο κόσμος γελάει

Η Canonical φέρνει πραγματική επανάσταση στο desktop με το “HUD”. Πάμε όλοι μαζί: ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑχαχΧΑχα! Άει σιχτήρ, γελάσαμε και σήμερα!

Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να πω για το HUD, τη νέα πρόταση της Canonical για το “περιβάλλον εργασίας” του Ubuntu, που έχει πάψει από καιρό να θυμίζει τυπικό desktop. Πρώτα είχαμε το απαράδεκτο Unity, που όχι μόνο πρόδιδε πως κανείς “εκεί μέσα” δεν ήξερε πού πάνε τα τέσσερα όσον αφορά στην χρηστικότητα, την εμφάνιση, τη λειτουργικότητα, αλλά και που… τόλμησε να ενσωματώσει ως “βασικό περιβάλλον εργασίας” στο Ubuntu ενώ αυτό δεν ήταν καν έτοιμο (και χάρη τους κάνουμε που το χαρακτηρίζουμε απλά ως “beta”). Τώρα, η Canonical επιστρέφει για να προσθέσει… εφιαλτικές “πρωτοποριακές” ιδέες στο ήδη ελεεινό κατασκεύασμα της. Γνωρίστε… Όχι, λάθος… Θαυμάστε το HUD.

Πάμε, τώρα, να αποδομήσουμε το “γιατί είναι ένα μαύρο χάλι”;

Ομορφιά και ουζαμπίλιτυ

Η πρώτη επαφή του χρήστη με έναν υπολογιστή είναι η θέα της “επιφάνειας εργασίας” (δεν μετράμε το “παίζω κωλοντούτυ στο πισί του ξαδέλφου” ως “πρώτη επαφή με τους υπολογιστές” – άλλο τα παιχνίδια). Το HUD προσπαθεί να… την κρύψει. “Δεν θα τη βρείς ποτέ! Δες τι ωραία εικονούλα, όμως, έχει ως background το desktop! Καλή; Ε; Καλή; Πήρε στο Μιχάλη 3 ολόκληρες ώρες να τη σχεδιάσει στο GIMP” (άαααλλο απαράδεκτο πρόγραμμα από εκεί).

Στην ίδια ακριβώς όχθη (επίσης… ναυαγός), ο “μέσος” χρήστης, που ήξερε να κάνει πέντε-δέκα πράγματα “ψάχνοντας στα μενού”, τώρα θα πρέπει να έχει… τυπωμένο manual για ΚΑΘΕ εφαρμογή. Γιατί; Ω, μα διότι τα… σαίνια της Canonical θεώρησαν πολύ πιο εύχρηστο να ΚΡΥΨΟΥΝ όλα τα μενού των εφαρμογών. Και όπως είδατε στο βιντεάκι, όλες οι καταχωρήσεις τους είναι, πια, προσβάσιμες από το HUD. Ω, τι ευχρηστία, πόσο βολική εφεύρεσης! Έτσι, δεν θα χρειάζεται πια να κουράζεται κανείς κουνώντας το βελάκι με το ποντικάκι επάνω από το μενουδάκι με ένα κατανοητό ονοματάκι. Βέβαια, βέβαια, γιατί να έχει κανένας έναν εύκολο τσελεμεντέ με καμιά διακοσαριά συνταγές; Γιατί να έχει ένα μπλοκάκι με τηλέφωνα από καμιά τριακοσάρα γνωστούς του; Γιατί να παιδεύεται όταν μπορεί απλά να τα αποστηθίσει και να τα θυμάται; Να μου το θυμηθείτε, η Canonical θα είναι η πρώτη που θα ασχοληθεί με ένα νέο τύπο hardware, σαν αυτόν που είδαμε στο Deus Ex, φέρνοντας στο προσκήνιο τις πρώτες επεκτάσεις μνήμης για ανθρώπους.

Εεεεπιπλέον, ενώ (υποτίθεται πως) το Unity έδειξε μια στροφή στη σχεδίαση του περιβάλλοντος έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και σε οθόνες αφής (μεγάααλα εικονίδια, εξαφάνιση “ενοχλητικών μικρών πλήκτρων” και συγκεκριμένα τα “άβολα” minimize και maximize), το HUD κάνει… στροφή 180 μοιρών και απαιτεί… εμ… πληκτρολόγηση; Μπορείτε, παρακαλώ, να αποφασίσετε ποιά εκ των δυο αντιδιαμετρικά αντίθετων προσεγγίσεων θέλετε; Ένα περιβάλλον “εύκολο στη χρήση με αφή”, ή ένα που “αγνοεί τα οπτικά στοιχεία και δίνει έμφαση στην πληκτρολόγιση”;

Να αναφέρω το άλλο τραγικό, το “αντί να κάνω ένα κλικ στο όνομα μιας εφαρμογής chat σε μια μπάρα και μετά κλικ στο μενουδάκι που λέει `πού είσαι ωρέ παλουκάρι;` και μετά ένα τρίτο κλικ στο `την έχω κάνει διακριτικά, δεν είμαι εδώ για μπλαμπλά`” -φάνηκε πολύ, μα αν το μετρήσετε είναι ΤΡΙΑ κλικ- θα έχουμε το εξής “πιο εύκολο”: κλήση του HUD (υποθέτω, ένα shortcut), πληκτρολόγηση του ονόματος της εφαρμογής (πάτημα 4-15 πλήκτρων, ανάλογα με το όνομα και το “αν τη μάντεψε σωστά το HUD”), επιλογή της με τα βελάκια αν δεν την διάλεξε ως πρώτη (σημείωση: αν την έχει εμφανίσει καν, και δεν είχε κάποιο κουλό όνομα – π.χ. “mixer”, έχω… δυο-τρια να βόσκουν στο Arch μου), πάτημα του enter, ξανα-μανα κλήση του HUD με το που θα εμφανιστεί το παράθυρο, πληκτρολόγηση του “away”, ελπίδα πως το HUD “θα μιλήσει σωστά” στο πρόγραμμα chat, και ΤΣΟΥΠ! Άλλαξε το status σας σε “away”! Είδατε τι εύκολο που είναι; Ε; Ε; Τα παράπονα σας στα τζιμάνια της Canonical.

Αλλά μετά, εγώ είμαι ο κακός που θάβει το Linux και που δεν ξέρω τι λέω. Εξάλλου, ΦΕΤΟΣ “θα είναι η χρονιά του στο desktop”, όπως και πέρυσι, και πρόπερσι, και τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μόνο που, χάρη στην Canonical, το “desktop” θα είναι ταυτόσημο με την “wallpaper”, και όλα τα στοιχεία του θα αντικατασταθούν από μια μεγάαααλη και διάφανη κονσόλα. Εμ, βέβαια… Σου λέει “αφού δεν καταφέραμε να την ξεφορτωθούμε τόσο καιρό, ας την χώσουμε στη μέση, φάτσα-κάρτα, να τελειώνουμε”.

Ody's thoughts

Πριν με κράξει κάθε… πικραμένος -μα φανατικός- Ουμπουντάς (χαρακτηρισμός και αυτός), πως “είμαι παραθυράς” ή “φανατικός της Apple” ή οτιδήποτε τέτοιο, μόλις πριν δυο μηνάκια αντικατέστησα το Gentoo σέρβερά μου με μια φρέσκια εγκατάσταση του Arch. Στο βασικό PC κάνω multiboot Windows 7 με Mint, στο laptop Windows XP με Ubuntu. Δυο remote PCs που διαχειρίζομαι “πατάνε” σε Mint. Όλα τα έχω στήσει “με το χεράκι”. Δεν λέω πως είμαι ο… απόλυτος γιούζερας, μα απλά πως “έχω μια κάποια ιδέα της κατάστασης του Linux εις την σήμερον ημέρα”. Μην μου λέτε πως “το κράζω εξ’ αποστάσεως, χωρίς να το έχω δει live”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Anonymous

  Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, με την έλευση του unity και gnome3 την “έκανα” από ubuntu και προς το παρόν την έχω αράξει σε Mint (katya).
  Αν το unity είναι τραγικό το HUD φαίνεται τραγικότατο. Πως περιμένουν να θυμάται ο κοσμάκης την κάθε λειτουργία του κάθε προγράμματος είναι άξιο απορίας.

 • Anonymous

  Και μετά σας χαλάει το ribbon της MS. Ουστ ρεμάλια!

 • Anonymous

   Έλα, λες και το Ribbon ήταν καλό. Άλλο αίσχος από εκεί… “Μεγάλα εικονιδιάκια για να τα βλέπει η γιαγιά και να τα καταλαβαίνει το τρίχρονο ανίψι” (λες και έτσι που είναι σχεδιασμένα, θα τα καταλάβει)… Έλεος…

 • akikidis

  Ήδη ψάχνω ποια διανομή να εγκαταστήσω στο νέο μου PC… Ίσως μετά από πολλά χρόνια να επιστρέψω στη Mandriva… ή να πάω προς Fedora… Θα δούμε…

 • Jordan

  KDE παίδες και βρήκα την υγειά μου στο κύριο PC μου (Kubuntu). Θεωρούσα ότι είναι περίεργο μέχρι πρόσφατα αλλά μετά τα εκτρώματα του Gnome 3 και του Unity, το βρίσκω όαση! 

 • Anonymous

  Να ρωτήσω τους Λινουξάδες της ομήγυρης: ποιά έκδοση Linux να προτιμήσω για netbook, αλλά και με καλή υποστήριξη gfx drivers;

 • Anonymous

  Να ρωτήσω τους Λινουξάδες της ομήγυρης: ποιά έκδοση Linux να προτιμήσω για netbook, αλλά και με καλή υποστήριξη gfx drivers;

 • Ρε Ody, στο μυαλό μου είσαι;;;;; Τι μαλακία αυτό το HUD!!!

 • Ρε Ody, στο μυαλό μου είσαι;;;;; Τι μαλακία αυτό το HUD!!!

 • Anonymous

   To Mint μου φάνηκε το καλύτερο από όσα δοκίμασα. “Σαν Ubuntu στην εποχή των εκδόσεων 8 και 9” (πριν αρχίσουν οι ΧΟΝΤΡΕΣ βλακείες), αλλά με το ίδιο καλή υποστήριξη hardware με τις σύγχρονες εκδοχές του. Μου άρεσε και πως, όλως περιέργως, δεν φορτώνει “πολλά περιττά” (όπως συμβαίνει συχνά με τις “ντεσκτοπάδικες” διανομές), σε σημείο που να μη διαφέρει πολύ από το “έβαλα-τα-πάντα-με-το-χέρι” Arch μου. Δοκίμασε μια live εκδοχή του, αξίζει.

 • Anonymous

   Μου κράσαραν τα πάντα λόγω Nvidia NV21 (αν θυμάμαι καλά) – έχω κάρτα “ακριβώς ανάμεσα στις πολύ παλιές και στις πολύ καινούργιες που υποστηρίζονται μια χαρά”, και έτσι μετά από κάποια Χ ώρα παγώνει το σύμπαν. Κάτι σε memory leak στους drivers μυρίζομαι. Έτσι, στο δεύτερο PC μου δεν παίζει ούτε Gnome Shell, ούτε KDE με Acceleration χωρίς πρόβλημα. Ξέρεις τι παίζει; XFCE με Compiz. Και πετάει.

 • Anonymous

   Δοκίμασε και εσύ μια το Mint, και αν δεις πως “σου πέφτει βαρύ”, μπορείς να χώσεις Arch (που όμως θέλει “εγκατάσταση με το χεράκι” – αν και γίνεται ακολουθώντας έναν μπούσουλα 10 βημάτων). Και τα δύο έχουν πάρα πολύ καλή υποστήριξη hardware (και αν θυμάμαι καλά, στο netbook σου έχεις Intel GMA chipset που υποστηρίζεται αρκετά καλά).

 • Anonymous

  Τζών; Τζών Μάλκοβιτς;

  (…χα…χα-χα… Οι ταινιόφιλοι “το έπιασαν”, αν και… εμ… ναι, ήταν κρύο!)

 • Το αρθρο σου ηταν πολυ καλο. Συμφωνω Απολυτα.

 • Atlantios

  δυστυχώς έχεις δίκιο και το λέω απ’ την σκοπιά του φανατικού χρήστη ubuntu

 • george

  Το άρθρο είναι τουλάχιστον ατεκμηρίωτο. Κάθε αλλαγή στις συνήθειες των ανθρώπων έβρισκε πάντα σοβαρές αντιδράσεις.

  1) Πώς κρίνεις κάτι χωρίς να το δεις και να το δουλέψεις με ανοικτό μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις;

  2) Γιατί κατηγορούμε με τόσο ειρωνικό ύφος κάποιον που προσπαθεί να καινοτομήσει (έστω και άστοχα) όταν όλοι οι άλλοι λιμνάζουν

  3) Το παράδειγμα με την εφαρμογή chat είναι άστοχο εντελώς. Είναι απείρως πιο εύκολος να πεις “chat” και μετά “away” από το να το κάνεις με κλικ. Ακόμα και αν δε θες να μιλάς στον υπολογιστή θα μπορείς να γράψεις “away” κατευθείαν και το OS να ανοίξει το chat και να σε βάλει σε away status (αν και είναι άστοχα όλα αυτά γιατί στο ubuntu υπάρχει universal status).

  Ακόμα και τώρα στο unity, μου είναι πολύ πιο εύκολο να γράψω “disk” για να μπω στη διαχείριση δίσκων παρά να κάνω click στο system–>administration–>disk management του gnome. Βέβαια, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

  4) Είναι καλό πριν κρίνουμε κάτι να το δοκιμάσουμε ειλικρινά και χωρίς προκαταλήψεις (πράγμα δύσκολο)

  5) Σε όποιον δεν αρέσουν οι νεες ιδέες, ας μείνει με win

  6) Σε όποιον θέλει linux, αλλά δεν αρέσουν οι καινοτομίες της Canonical , υπάρχουν δεκάδες άλλες διανομές.

  Προσωπικά το unity και εμένα στην αρχή με ξένισε και με εκνεύρισε. Όσο όμως περισσότερο το χρησιμοποιώ, τόσο ανακαλύπτω τις κρυφές αρετές του. Το hud νομίζω ότι βρίσκεται προς το σωστό δρόμο.

 • Anonymous

  Φίλε μου το θέμα είναι να “ξέρεις” τι να πληκτρολογήσεις. Πρέπει δηλαδή να θυμάμαι ότι πρέπει να πληκτρολογήσω disk; Αν δεν το θυμάμαι τι γίνεται;

  @akikidis, η madriva δεν φημολογείται ότι θα κηρύξει πτώχευση;

 • Anonymous

  Φίλε μου το θέμα είναι να “ξέρεις” τι να πληκτρολογήσεις. Πρέπει δηλαδή να θυμάμαι ότι πρέπει να πληκτρολογήσω disk; Αν δεν το θυμάμαι τι γίνεται;

  @akikidis, η madriva δεν φημολογείται ότι θα κηρύξει πτώχευση;

 • Anonymous

  Απ΄ότι πρόσεξα, έχει ένα predictive σύστημα που σου βγάζει αποτελέσματα καθώς πληκτρολογείς. Και αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αλλά βοηθά όσο να’ ναι. ούτως ή άλλως δεν είναι καλά και χρήσιμα utils τύπου Launchy; Το θέμα είναι να έχει κανείς μια καλή ισορροπία μεταξύ command line και GUI.

 • Linux mint is the future!

 • Εάν το είχαν υλοποιήσει σωστά θα ήταν πρώτο το HUD.

  Δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ποντίκι δεν εξυπηρετεί; Υπάρχουν. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το laptop, χωρίς ποντίκι (μόνο trackpad). Εκεί εξυπηρετεί πολύ να χειρίζεσαι τις εφαρμογές σου με το πληκτρολόγιο. Ο «κλασσικός» χειρισμός με το πληκτρολόγιο (tab, return, κλπ) δεν είναι και ότι πιο εύχρηστο.

  Σαν ιδέα είναι εξαιρετικό το HUD για μένα, αλλά ήταν μεγάλο λάθος που το προσφέρουν ως βασικό τρόπο αλληλεπίδρασης (καταργώντας το μενού των εφαρμογών) και όχι ως εναλλακτικό.

 • Anonymous

  Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο λόγος που θεωρώ χάλι το HUD δεν είναι πως “από μόνο του”, “ως λύση” δεν είναι καλή. Είναι ΚΑΚΟ, όμως, να ορίζεις εξ’ ορισμού ως “βασικό τρόπο αλληλεπίδρασης με desktop/εφαρμογές” μια λύση που είναι τόσο διαφορετική από αυτά που έχει συνηθίσει ο κόσμος, όταν μάλιστα δεν έχεις κάνει τί-πο-τα παραπάνω από το να αντιγράψεις ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

  Όπως είπε και ο Λάμπρος, υπάρχει ήδη το Launchy (Λάμπρο, το Gnome Dο που ανέφερα είναι παραπλήσιο, και υπάρχουν άλλες 3-4 εξίσου καλές λύσεις σε Linux). ΓΙΑΤΙ να φτιάξεις από το μηδέν μια τέτοια λύση, που μάλιστα ΔΕΝ θα λειτουργεί καλύτερα από όσες ήδη υπάρχουν, και να μην εστιάσεις την προσοχή σου σε αυτά όπου θα έπρεπε να την έχεις εστιάσει; Π.χ. σε αυτό που “παλεύεις” εδώ και 2 χρόνια, το “να κάνεις ακόμη καλύτερο το ίδιο το desktop σου”, με γραφικά στοιχεία, νεύματα, τέτοιες πατέντες, αντί να προσπαθείς να το… εξαφανίσεις; Τότε τι διάολο πάλευες 2 χρόνια; Το HUD αναιρεί όσα προσπαθούσε (και εξακολουθεί να προσπαθεί) να κάνει η Canonical.

 •  
  Rakeback up to 40%!Earn
  up to $1000 free/monthly as you play poker.Visit RakeNews.com for
  details

  http://www.rakenews.com

 •  
  Rakeback up to 40%!Earn
  up to $1000 free/monthly as you play poker.Visit RakeNews.com for
  details

  http://www.rakenews.com

 • Spiros

   Ρε άνθρωπε του θεού, το ΗUD απλώς προστέθηκε. Δεν καταργήθηκαν όμως τα
  μενού!!! Με τρόμαξες !!! :P Τα μενού υπάρχουν κανονικά και βρίσκονται
  στην πάνω μπάρα όπως στο προηγούμενο Unity (για εξοικονόμηση χώρου από
  την οθόνη) και εμφανίζονται όταν πηγαίνουμε το ποντικάκι μας εκεί! :)
  Να, δες εδώ http://www.youtube.com/watch?v… στο 1:10 .

 • Spiros

   Αααα και μια ερώτηση: Δεν σ’ αρέσει το Gnome 3, δες σ’ αρέσει το unity, δεν  σ’ αρέσει το interface των windows 8….
  Είσαι λίγο περίεργος? :)

 • ducklord

   Reading old articles, I see… :-P

  Πολλά άλλαξαν από όταν το έγραψα. Ακόμη και τότε, όμως, αυτό που έκρινα ήταν το “ρε παίδες, αποφασίστε: θέλετε ΑΦΗ, ή θέλετε ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ;”… Δώστε έμφαση στο μεν η το δε και δώστε μας μια καλή λύση, όχι κάτι μέτριο-και-στα-δυο.

  Και, στο κάτω-κάτω επειδή με έχει κουράσει το ζήτημα, ΠΟΣΟΙ χρησιμοποιούν πια το Gnome μέσω αφής; Ναι, εντάξει, να την υποστηρίξουν αφού είναι η νέα τάση, όχι όμως αγνωώντας επιδεικτικά τις ανάγκες του χρήστη “τυπικού PC”.

 • Doom

  Σαν γεροντοκόρες κάνετε με το ubuntu δεν σου αρέσει μαγκιά σου αλλά μην κάνεις σαν την γιαγιά μου, γιατί φαίνεται από τον τρόπο σου  το ότι τα “παίρνεις” από αυτούς που έχουν συμφέρον να σπρώχνουν την παραθυροσαβουρα της m$ όχι απλά φαίνεται αλλά κραυγάζει.
  Και όσο για το διπλό boot που λες ότι έχεις στα μηχανήματά σου δεν το νομίζω ότι θα τα “μόλυνες” ποτέ με Linux γιατί η “χορηγοί” σου θα σε έκαναν ντα!!!  και δεν είναι τυχαίο ότι κατηγορείς το  GIMP γιατί είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του photosop 

 • ducklord

  Επειδή έχω σιχαθεί τις βλακείες που γράφουν άτομα σαν εσένα, για μια φορά θα πέσω στο επίπεδο σας για να σε/σας βάλω στη θέση σας.

  Δε μου λες παλικάρι μου, βλέπεις πουθενά στο unregistered ΜΙΑ πληρωμένη διαφήμιση; Πες μου. Σε προκαλώ. Ψάξε όσο θέλεις. Βλέπεις κάπου ΕΝΑ πληρωμένο άρθρο; Αν “τα παίρνω από συμφέροντα”, ΠΟΙΑ είναι αυτά τα “συμφέροντα”; Η Microsoft, της οποίας τα Windows 8 έχω θάψει περισσότερες από μια φορές; Λες να με πληρώνει για να τη θάβω;

  Όσο για το “αν έχω κάνει dual boot”, ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Με έπιασες. Δεν ξέρω τίποτα από Linux. Για αυτο και σου στήνω διανομή + Apache + Squid + Samba απευθείας από bash για χρήση server. Τα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα δείχνουν άτομο που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το Linux.

  Έχω βαρεθεί πια να προσπαθώ να αποκρούσω τον κάθε παπάρα (διότι ΠΑΠΑΡΑΣ είσαι, αν με κατηγορείς πως “τα παίρνω” σε ένα site που δεν έχει ΙΧΝΟΣ πληρωμένης διαφήμισης και πληρώνω ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΟΥ ενώ είμαι άνεργος – οι διαφημίσεις “έρχονται από Google Ads” και δεν έχουν καν βγάλει τα έξοδα του server στα τόσα χρόνια λειτουργίας μας) που θεωρεί πως του θίξαμε το γαμάτο λειτουργικο σύστημα κάι τα γαμάτα προγραμματα.

  In other news, το GIMP είναι για τα μπάζα. Και δεν το κατηγορώ διότι “είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του Photoshop” αλλά, απλά, διότι είναι για τα μπάζα, αγνοώντας βασικά conventions που έχουν καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες στα προγράμματα γραφιστικής. Το έχω γράψει και ξαναγράψει, αλλά δεν θέλετε να το δεχτείτε. Οταν ΟΛΑ τα προγράμματα του είδους λειτουργούν με κάποιους συγκεκριμένους τρόπουςμ αυτό “κάνει τα δικά του”. Αυτό ΔΕΝ είναι “διαφορετικότητα”, ΔΕΝ είναι “ελευθερία”. Υπάρχει λόγος που, π.χ., στους δρόμους υπάρχουν κατευθύνσεις, που τα αυτοκίνητα στη μια πλευρά “πάνε έτσι” και στην άλλη “πάνε αλλιώς”. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όποιος πηγαίνει “κόντρα στο ρεύμα” δεν είναι ούτε πρωτοπόρος, ούτε επαναστάτης, ούτε μάγκας. Είναι ο τρελός του χωριού.

  Λέω βλακείες; Μήπως “δεν πρέπει να κρίνω το GIMP αφού είναι νεότερο πρόγραμμα”, όπως είχε ξαναγραφτεί σε σχόλιο εδώ; Άντε μια βόλτα από τη σελίδα του να δεις ΑΠΟ ΠΟΤΕ αναπτύσσεται και πόσα χρόνια είχε “να προφτάσει” το Photoshop. Και μη μου πεις “μα, δεν μπορεί να φτάσει μια εμπορική εφαρμογή”, διότι τότε ακυρώνεις ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα που πετάτε περιστασιακά εσείς οι φανατικοί λινουξάδες για το “γιατί να προτιμήσουμε το open source”. Ποιο; Μα, αυτό που λέει πως “επειδή κάτι είναι open source, δεν έχει τους περιορισμούς και τα προβλήματα του closed source. Εκατομμύρια χρήστες μπορούν να δουν και να αναπτύξουν τον κώδικα του, που οδηγεί σε ταχύτερη εξέλιξη του”. Τότε γιατί το GIMP μετράει δεκαετίες και είναι ακόμη για τα μπάζα;

  Όσο για το αν γράφω βλακείες και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, χελόου: τυγχάνω (και) γραφίστας. Μπορώ να σου δώσω μια λίστα με τουλάχιστον 30 εφαρμογές, ΚΑΙ εμπορικές, ΚΑΙ δωρεάν, ΣΕ ΟΛΑ τα λειτουργικά συστήματα, που λειτουργούν “έτσι”. Το GIMP λειτουργεί “αλλιώς”. Αν είστε τόσο βόδια ώστε να μην μπορείτε να καταλάβετε πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ που το Krita και το InkScape (φαντάζομαι τα έχεις ακούσει, ω, τρισμέγιστε γνώστη του λούνιξ) λειτουργούν “έτσι”, όταν το GIMP τα έχει παντελώς χεσμένα και λειτουργεί “αλλιώς”, ε, δεν θα σας λύσω εγώ το πρόβλημα σας.

  Για το δε HUD, που… ξέθαψες από τα άρθρα και είπες να σχολιάσεις, δε με λε: ΔΕΝ ισχύει αυτό που λέω, πως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική προσέγγιση από τη χρήση μέσω αφής; ΦΥΣΙΚΑ και έχουν δικαίωμα να τα κάνουν και τα δυο. Αυτό που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα, είναι να κανουν ΚΑΙ το Α, να κάνουν ΚΑΙ το Β, που είναι αντιδιαμετρικά διαφορετικά πράγματα, και ένα χρόνο μετά να ζητάνε χρήματα από όποιον κατεβάζει τη διανομή, “διότι δεν έχουν αρκετούς πόρους”. Ας συγκέντρωναν τους διαθέσιμους πόρους σε ΕΝΑ πράγμα, κάνοντας το καλά, και ας μην έκαναν τα πάντα μέτρια. Ή, μήπως, κάνει κάτι τόοοοσο διαφορετικό και επαναστατικό από λύσεις σαν το Gnome Do και το Synapse;

  Και τώρα, σε αφήνω. Πάω να μιλήσω με τους χορηγούς μου.

  Υ.Γ.: Ούτε κουβέντα από εσένα ή κάποιον ομοϊδεάτη σου τις φορές που ανέφερα πόσο έξυπνη ιδέα είναι το Ubuntu for Android ή το Ubuntu for Smartphones, έτσι; Ή για το ότι είμαι… φανατίλας του Android (που ως γνωστόν είναι Linux + JAVA runtime). Ω, μα βέβαια, κάνει μπαμ πως “τα παίρνω” και “γράφω κατά του Linux”.

 • Doom

   To ότι δεν έχεις διαφημίσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μεγάλο λαμόγιο  και δεν τα παίρνεις από αλλού και όσο για γραφίστας ναι είσαι όσο εγώ είμαι αστροναύτης , και νάνε καλα ο M$ που σας ταΐζει και η adobe στην περίπτωσή σου για αυτό δεν έχεις διαφημίσεις, δεν βασίζεσαι  σε ψίχουλα για να συντηρείς το site απ ότι φαίνεται σε ταΐζουν χοντρά για να λες της πίπες σου, και ναι “κύριε” υπάρχουν και κάποιοι που δεν σου κάνουν την χάρη να συμφωνούν με της πίπες που λες, θα πρέπει να το αντέξεις και αυτό απ την στιγμή που εκθέτεις την άθλια και πληρωμένη γνώμη σου γκεκε;  

 • ducklord

  Δε μου λες, έτσι, επειδή ΔΕΝ γουστάρω να το αναφέρω, και όπως είδες μέχρι τώρα ΔΕΝ είπα κουβέντα. Έχεις καμία ιδέα τι δουλειά έκανα μέχρι πρόσφατα; Δεν κάνεις καμιά αναζητησούλα; Δεν ρωτάς κανένα φίλο “κουμπιουτερα”, λιγάκι μεγαλύτερο από εσένα, μπας και έχει ακούσει το ονοματάκι μου; Να στο θέσω απλά:

  Πριν δεκαπέντε χρονάκια έγραφα tutorials για Linux στο Computer Για Όλους και απαντούσα τεχνικές ερωτήσεις (του στυλ “δε μου βγάζει γραφικά το μάντρεηκ, ουάααα”) και εδώ και δέκα χρονάκια στο PC World, μέχρι να κλείσει. Το “αν γνωρίζω από Linux και υπολογιστές” θελω να πιστεύω πως το έχω αποδείξει έμπρακτα, βοηθώντας (οι εγωιστές συνεργάτες θα το έλεγαν και “διδάσκοντας”) τουλάχιστον την τελευταία γενιά κομπιουτεράδων.

  Αλλά, από ό,τι είδες, ως σεμνός και ταπεινός, έκανα το μαλάκα μέχρι τώρα και σε άφησα να πεις τα δικά σου.

  Περιμένω τα δικα σου “διαπιστευτήρια” για το ότι “γνωρίζεις από Linux” και υπολογιστές γενικότερα.

  Υ.Γ.: Θα σου έτριβα και ένα πτυχίο γραφιστικής στη μούρη, αλλά έχε χαρη που έχω κέφια σήμερα.

  Υ.Γ.2: Γκέγκε;

 • Doom

  Ούτε σε ξέρω και ούτε θέλω να μάθω ποιος είσαι από τέτοιους εξυπνάκηδες πουλημένους στα τραστ  σαν και εσένα που λένε “ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ” σας έχουμε φάει στην μάπα..

 • Doom

  Ποιο παλιά είχαμε κάτι παπάρες με την hi end τεχνολογία και το παίζανε ξερολες σε κάτι περιοδικά τύπου “ήχος” και “hitech”  τώρα έχουμε και εσάς τους νέους ξερολες αλλά σιγά σιγά θα ξεβρακωθείτε και εσείς ο κόσμος θα σας πάρει χαμπάρι 

 • Doom

  Και βεβαία γνωστή η στρατηγική σου χλευάζοντας κάποιο λογισμικό ουσιαστικά χλευάζεις τους χρήστες που τους εξυπηρετεί , αυτό δεν είναι τυχαίο , είναι δοκιμασμένη τεχνική και από ότι φαίνεται επηρεάζει ορισμένους , και το ξέρεις καλά αυτό

 • Blackfox

   Φίλε μου, δεν θα εμπλακώ στην “διαμάχη”. Ως τρίτος παρατηρητής μπορώ να σου πω σίγουρα όμως -κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση- πως αν ο Duck ήταν “πουλημένος” σε οποιοδήποτε συμφέρον/τραστ/όπως-θες-πες-το θα έβλεπες… διαφημίσεις και στο διάλλειμα τους καμία είδηση. Επίσης κι εγώ θα είχα φράγκα όπως και ο κάθε συντάκτης και δεν θα έψαχνα τρόπο να κάνω το φθίνον hardware που κατέχω να δουλέψει γιατί θα άλλαζα υπολογιστές σαν τα πουκάμισα. Τώρα, αν εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις πως “τα παίρνει το Unregistered” κτλ., δικαίωμά σου… αλλά έτσι μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ πως πετάει ο γάϊδαρος και κανένας να μην μου φέρει αντίρρηση.

 • ducklord

  Όχι, μικρέ και ηλίθιε. Δεν σου είπα το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” με την παραδοσιακή έννοια, του “πουλάω μούρη”, αλλά ως απάντηση στο σχόλιο σου πως “δεν έχω καν dual boot”. Όχι μόνο έχω, αλλά ως απόδειξη, ΕΓΡΑΦΑ τutorials για Linux εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Δύσκολο για κάποιον που “δεν έχει καν dual boot”, έτσι;

  Επιπλέον, αποδεικνύει ως ένα σημείο τη διαφορά στο “επίπεδο γνώσης” ανάμεσα σε εμένα και εσένα: εγώ έγραφα tutorials, εσύ – όπως ειπα – ψάχνεις να βρεις πώς μπορείς να εγκαθιστάς εύκολα εφαρμογές στο Linux. Από που και ως που μπορείς να πεις πως “δεν ξέρω τι γράφω”, τι στιγμή που στα ίδια τα μηνύματα σου δηλώνεις πως δεν ξέρεις από Linux (αφού σου φαίνετάι δύσκολο ακόμη και το software center);

  Πέρα από τα παραπάνω, ΤΙ σε κάνει να πιστεύεις πως “τα παίρνω” και πως “με ταίζουν τα συμφέροντα”; Το ότι εγραφα στα περιοδικά τόσα χρόνια ΚΑΙ για Linux; Το οτι γράφω φανατικά για open source, Linux και Android ΚΑΙ από το unregistered, τη στιγμή που θα μπορούσα ειδικά το Linux να το έχω χεσμένο – τη στιγμή που αφού παραμένει ένα 1% – 2% της αγοράς, δεν έχω “να κερδίσω φράγκα” από αυτό. Ναι, για τα φράγκα τα κάνω όλα. Δεν φαίνεται από όλους τους… κώλους και τις γυμνόστηθες στο site, από τις διαφημίσεις για τζόγο και μεγεθυντές πέους;

  Τα δικά μου “διαπιστευτήρια” τα έχω αποδείξει – όχι μέσα από τα περιοδικά, αλλα επειδή από όσα γράφω (εδώ) φαίνεται πως αυτά για τα οποία γράφω τα έχω δουλέψει (ο μέσος χρήστης ΔΕΝ κάθεται να κάνει στυλιζαρίσματα στο InkScape, να στήσει server σε apache, να φτιάξει python scripts για αυτοματοποίηση του λειτουργικού συστήματος). Εσύ, από την άλλη, είσαι ένας ανώνυμος παπάρας, που ήρθε σε ένα site να βρίσει για να νιώσει πως αποκτά αξία. Ψάξε να βρεις τι σημαίνει “internet troll”. Εσύ είσαι. Και οι όμοιοι σου.

  Και το όμορφο είναι πως δεν έχω πρόβλημα να απαντώ σε trolls. Ο λόγος; Αντίθετα με άλλους, που τους φέρνετε στα όρια, εγώ γουστάρω να σας ταπεινώνω. Να αποδεικνύω πως είστε άχρηστοι, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του Internet πετώντας ανυπόστατες ατάκες σε μια προσπάθεια να το παίξουν ανώτεροι από τους γύρω τους, διότι στην πραγματικη ζωή κανείς δεν τους δίνει σημασία. Κοινώς, το γνωρίζω πολύ – πολύ καλά πως η μονη σου διέξοδος για να νιώσεις πως κάτι κατάφερες ειναι το να αφήσεις σχόλια σε sites όπως αυτο, νομίζοντας πως η άγνοια σου δεν είναι ορατή. Και το θεωρώ αστείο.

  Μέχρι τώρα, ό,τι γράφω το γράφω παραθέτωντας επιχειρήματα και εξηγώντας τη λογική μου. Εσύ εξαπολύεις ανυπόστατες κατηγορίες που έχω αποδείξει πως δεν ισχύουν: πως “τα παίρνω από διαφήμιση” (είσαι και τυφλός, αφού το site δεν έχει διαφημίσεις – ή μάλλον στόκος, αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε Google Ads και τυπικά πληρωμένα banners), πως “δεν έχω δοκιμάσει καν το Linux” (γράφω 15 χρόνια για αυτό, με “απόδειξη” κάτι τόνους χαρτοπολτού), πως “δεν έχω γνώσεις γραφιστικής και κρίνω το GIMP ως άσχετος χρήστης” (όχι, δεν θα αναρτήσω και τα πτυχία μου εδώ – αυτά είναι για “μικρούς” σαν εσενα, που κρύβονται μόνο πίσω από τις λέξεις τους).

  Αντίθετα, εσύ μέχρι τώρα δεν έχεις παραθέσει το παραμικρό διαπιστευτήριο για τις εμφανώς ανύπαρκτες γνώσεις σου (βρήκες “κάτι αντιστοιχο με το ninite”, ή ψάχνεις ακόμη; Θέλεις βοήθεια; ), και απλά γράφεις ό,τι σου κατέβηκε στο κεφάλι, δίχως να το υποστηρίζεις.

  Ορίστε, λοιπόν: εμείς στο unreg (διότι δεν είμαι ο μόνος) είμαστε “άσχετοι”, άσχετα αν έχουμε αποδεδειγμένα εμπειρία σε οσα γράφουμε και δεν ντρεπόμαστε να γράφουμε επώνυμα. Εσύ ξέρεις μόνο να γράφεις μηνύματα του στυλ “ουυυ, δεν ξέρετε τι λέτε”, με μοναδική αιτιολόγηση το “γιατί έτσι”, κάτι που προφανώς αποδεικνύει πως έχεις τεράστιο επίπεδο γνώσεων και ασχολείσαι τουλάχιστον 84 χρόνια με το Linux, πριν καν όχι μόνο δημιουργήσει τον πυρήνα του, μα γεννηθεί καν ο Linus Torvalds.

  Έλα, λοιπόν. Περιμένω να αποδείξεις τις γνώσεις σου και πως όσα λες ισχύουν. Περιμένω σχόλια που να αποδεικνύουν πως έχεις δίκιο, πως το Linux είναι κορυφή, και πως το The GIMP είναι το καλυτερότερο πρόγραμμα ever. Περιμένω να μας φέρεις λιστα που να δείχνει ΟΛΑ τα σημεία στα οποία το The GIMP είναι καλύτερο από το Photoshop. Μπορείς; Όχι, και για αυτό θα περιοριστείς σε άλλο ένα μήνυμα του στυλ “νια-νια, είστε χαζοί”. Έτσι έχει μάθει ο μέσος Έλληνας να μιλά, χωρίς επιχειρήματα και με τη νοοτροπία του νηπιαγωγείου, διότι η μαμά του τον μεγάλωσε μαθαίνοντας τον πως είναι ο καλυτερότερος από όλους. Tough luck: είσαι στον πραγματικό κόσμο, και τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται και πράξεις. Απόδειξε μας, λοιπόν, τα σημεία στα οποία υπερτερούν οι προτάσεις σου, και έχουμε εμείς άδικο. Και, ξέρεις, “αποδείξεις” δεν είναι “η άποψη του ξάδελφου του Μπάμπη”, αλλά πράγματα που μπορούν να τα δουν και να τα μετρήσουν περισσότεροι απο έναν. Για να σε δω. Δώσε μας λίστα με όοοολα εκείνα που κάνει το GIMP και δεν κάνει το Photoshop. Δώσε αποδείξεις πως όσα λες δεν είναι ανυπόστατες μαλακίες που έγραψες γιατί έτσι σου κάπνισε, μα πως γνωρίζεις για τι μιλάς. Μπορείς; Αν όχι, τζούς. Άντε σε κανένα site που όντως να “το τρέχουν” άσχετοι να πουλήσεις τη μούρη σου και να νιώσεις ανώτερος. Ίσως κάποίο όπου ομοϊδεάτες λινουξάδες να ανταλλάζετε έτοιμα scripts για το Conky που σας κάνουν να νιώθετε hackers, λίγο πριν τρέξετε τον Firefox για να δείτε τσόντες στο Internet “με ασφάλεια”.

  Έλα, λοιπόν. Ενημέρωσε τα πλήθη για τις χαρές του Linux και του Open Source. Πες μας όλα τα αντβάνσντ πράγματα που κάνεις με αυτό, και πως τα κάνεις, για να δούμε όλοι Το Φως Το Αληθινό και να τρέξουμε να το εγκαταστήσουμε ως νέοι πιστοί.

  Το πιθανότερο είναι πως απλά θα κλαφτείς και πάλι.

 • Doom

  Καταχρας δεν θα σου κάνω την χάρη να είμαι ηλίθιος για αυτό και δεν δέχομαι της πίπες που λες και το ξέρεις καλά ότι το ξέρω, σημασία για μένα έχει κάτι κοπρίτες σαν κι εσένα που ζουν παρασιτικά στο να καθοδηγούν τους χρήστες να σας πάρουν γρήγορα χαμπάρι και να σας εξοστρακίσουν σαν ένα κακό σπυρί  στον κώλο της τεχνολογίας βέβαια θα γινόταν κάποια στιγμή απλά τώρα θα γίνει ποιο γρήγορα

 • Doom

  Και βέβαια όσο διατηρείς αυτό το υφακι του ξερόλα είναι καλό για τους παρατηρητές των αναρτήσεών σου,   έχω που λες ξερόλα το Linux και το έχω ένα μήνα στο pc και ξέρω ότι είμαι πανάσχετος όμως τους ξερολες τους έχω χροονια φάει στην μάπα και εσύ είσαι αντιπροσωπευτικό είδος 

 • Doom

  Και αν κάποτε ξερόλα αντιληφθείς το άθλιο επίπεδο που έχεις καταδικάσει τον εαυτό σου  ίσως τότε κάποιες γνώσις ασήμαντες που έχεις να αποχτήσουν κάποια αξία αν θελήσεις πραγματικά να βοηθήσεις τους χρήστες και αυτό θα γίνει όταν σταματήσεις να προσβάλλεις και αποφασίσεις πραγματικά να βοηθήσεις, αν και οι ελπίδες για κάτι τέτοιο είναι ανύπαρκτες, γιατί κάτι τύποι σαν εσένα το μόνο που ξέρουν είναι να  χλευάζουν , ανήκεις λοιπόν στο είδος που όσα και να ξέρεις είναι άχρηστα γιατί ακριβώς τα χρησιμοποιείς γα να αναδεικνύεις το εγώ σου και να καθοδηγείς  τους χρήστες σύμφωνα με το προσωπικά σου συμφέροντα και μόνο αυτό  

 • ducklord

  Και εδώ, κυρίες και κύριοι, τελειώνει το show. Ο φίλτατος Doom παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει για τι γράφει, δεν έχει περισσότερες γνώσεις από αυτούς που κατακρίνει, αλλά θέλει να επιβάλλει την άποψη του “διότι είναι δική του”, ακόμη και αν δεν ειναι σωστή. Αυτό, τελευταία φορά που κοίταξα, το λένε φασισμό. Κρατήστε ως σημείωση πως στο unregistered ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια και κείμενα, εκτός αν κολυμπούν στα ύδατα της παρανομίας, οπότε θα αφήσω τον, αποδεδειγμένα, γραφικό πια Doom, να γράφει ό,τι επιθυμεί.

  Το αν έχει δίκιο ή άδικο, θεωρώ πως το παραδέχτηκε μόνος του (έμμεσα δηλώνοντας “δεν γνωρίζω τι λέω, αλλά θα το λέω γιατί έτσι”).

  Κλείνω με ένα τελευταιο, προσωπικό σχόλιο: το αν “είμαι ξερόλας”, το αν “βοηθάω κόσμο”, το αν θέλω “να καθοδηγώ χρήστες”, μπορείς να αφήσεις τους επισκέπτες του site να το κρίνουν. Δεν ήρθα εγώ στο δικό σου site, ή σε άλλο site, να βρίσω, να μειώσω, να κατακρίνω, να προσπαθήσω να προσηλυτίσω. ΕΣΥ ήρθες ΕΔΩ και άρχισες να βρίζεις. Αν δεν σου αρέσω/αρέσουμε, μπορείς κάλλιστα να πας στα τσακίδια και να μας αδειάσεις τη γωνιά. Κανείς δεν σε εμποδίζει. Αν, από την άλλη, θέλεις να καθίσεις εδώ, κανείς δεν θα σε εμποδίσει. Απλά, σεβάσου πως υπάρχουν και άλλοι πέρα από εσένα που επισκέπτονται το site και που δεν έχουν καμία όρεξη να διαβάζουν άσχετες προσωπικές επιθέσεις κάτω από τα άρθρα.

  Για προσωπικές επιθέσεις, και άμεσα μπινελίκια προς εμένα, μπορείς να στέλνεις μηνύματα στο ducklord – παπάκι – unregistered.gr. Δεν είμαστε reality, να εστιάζουμε σε μπινελίκια και προσωπικές συζητήσεις. Εναλλακτικά, θα με αναγκάσεις να “φιλτράρω” τα μηνύματα σου – και όπως βλέπεις, ούτε το θέλω, ούτε συνηθίζω να το κάνω.

  Το τονίζω: ΔΕΝ στο λέω “για εμένα”, αλλά για τους υπόλοιπους που επισκέπτονται το site, και δεν έχουν όρεξη να βλέπουν τέτοια.

  Φυσικά, αν όντως έχεις κάτι εποικοδομητικό να προσθέσεις σε κάποιο post, να σχολιάσεις θετικά ΚΑΙ αρνητικά κάτι (αλλά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες και αβάσιμες απόψεις), κανείς δεν θα σε εμποδίσει.

  over and out

  Οδυσσέας Κουράφαλος
  aka: ducklord

 • Doom

    Είναι έξυπνο το να παριστάνεις τον βλάκα, και ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω, λειτουργείς επιλεκτικά, εκμεταλλεύεσαι τα γραφόμενά μου όπως σε εξυπηρετούν  αυτό δείχνει λοιπόν ότι σε έχουν εκπαιδεύσει σωστά, λοιπόν ξερόλα αυτό που θα έχω σαν κέρδος θα είναι ότι έστω κι αν ένας σε έχει πάρει χαμπάρι έστω και ένας αν σε είδε με τον τρόπο που γράφεις αν έστω και σε ένα ξεβρακώθηκες στα μάτια του θα είναι κέρδος, γιατί πλέον κάτι τύποι σαν και σένα θα πρέπει επιτέλους να  απομονωθούν, είσαι σαν τους κριτικούς του κινηματογράφου όλοι αυτοί ακριβώς γιατί είναι αποτυχημένου ηθοποιοί η οι οτιδήποτε στο χώρο της έβδομης τέχνης παριστάνουν τους κριτικούς και τους ξερολες, αν ήσουν έστω ένας μέτριος γραφίστας όπως λες ότι είσαι δεν θα ήσουν εδώ να γραφείς της πιπες που γράφεις, και να κριτικάρεις με ειρωνεία και έπαρση “κύριο χαρακτηριστικό τις μετριότητας   ” και σίγουρα αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις (όχι ότι ξέρεις και τίποτα πέντε πράγματα έμαθες και τα αναμασάς)  δεν έχεις τα @@ να ρωτήσεις γιατί στο φτωχό σου μυαλουδάκι αυτό θεωρείτε αποτυχία, αλίμονο σε αυτούς που θα σου ζητήσουν την συμβουλή σου, έπεσαν στα μάτια σου σε επίπεδο σκουληκιού, άσε που αν δεν ξέρεις την απάντηση, δεν θα το παραδεχθείς,  θα τους μπερδέψεις χειρότερα, αυτό είναι το ξεβράκωμα, και οποίος κατάλαβε γλύτωσε  από την ανοησία όσο είναι καιρός   

 • Doom

  Και βέβαια δεν θα σου κάνω την χάρη να πάω στα τσακίδια όπως μου ζητάς  είναι κάτι που θα σε βόλευε και δεν θα είχες αντίλογο μετριότητα, θα πάω στα τσακίδια μόνο όταν εσύ μάθεις να σέβεσαι τους χρήστες ή αν σε στείλουν στα τσακίδια από τον χώρο, εκτός αν λειτουργήσει ο Ο Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς μέσα σας και με αποκλείσετε, για κανένα άλλο λόγο δεν θα σε αφήσω να λες ότι σου λέει το χοντρό σου έντερο  

 • ducklord

  Θα στο θέσω απλά: έχεις μπουκάρει στο σπίτι μου (το site μου) και με βρίζεις. Κανένας δεν σε κάλεσε εδώ. Μόνος σου ήρθες. Κανένας δεν σε έδιωξε. Αλλά συνεχίζεις να βρίζεις. Αυτό που σου ζήτησα ήταν να τεκμηριώσεις τις απόψεις σου και να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πως ισχύουν και έχω άδικο. Παραδέχτηκες πως λόγω αμάθειας (και προφανώς βλακείας) ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις. Το μόνο που κάνεις εδώ και τόσα μηνύματα είναι να βρίζεις προσωπικά εμένα και το site. Η λύση που ζητάς, λοιπόν, είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να μάθεις περισσότερα πράγματα, καί μέχρι τότε να σε ανεχόμαστε να λες αβάσιμες βλακείες.

  Το unregistered είναι πολλά πράγματα. Δεν είναι, όμως, και ίδρυμα για βλαμμένα σαν εσένα, ούτε στέκι ψυχιάτρων, να καθίσεις να τους πεις τον πόνο σου. Αντί, λοιπόν, να βολοδέρνεις από site σε site βρίζοντας κόσμο (διότι, κυρίες και κύριοι, την ίδια συμπεριφορά έχει ο φίλτατος Doom και σε άλλα sites – απλά δείτε το ιστορικό των σχολίων του στο Disqus), δεν πας να ανοίξεις κανένα βιβλίο ή, έστω, να διαβάσεις κανένα tutorial online, μπας και ξεστραβωθείς; Το IQ δεν είναι, ξέρεις, απόλυτα δεδομένο. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ηλιθιος – σου έχουν πει ψέματα, ΜΠΟΡΕΙΣ να γλιτώσεις! Απλά, αποφάσισε να στρώσεις κάτω τον κώλο σου και να ακούς αντί να μιλάς, να διαβάζεις αντί να κοιτάζεις. Όχι τίποτε άλλο, αλλά στην τωρινή σου κατάσταση, παίζεις τάβλι με μπαρμπούνι και σε κερδίζει (μπαρμπούνι: δείχτης IQ γύρω στο 7).

  Νομίζω πως στην έδωσα την ευκαιρία σου.

  Γκουντμπάη

 • ducklord

   Ω, μα ΦΥΣΙΚΑ και θα πας στα τσακίδια! Και να σου πω γιατί;

  Διότι εδώ και τόσα μηνύματα σου λέω “μίλα με επιχειρήματα” και η απάντηση σου είναι ταυτόσημη (ψάξε το στο λεξικό) με το “όχι, ΔΕΝ θα μιλήσω με επιχειρήματα, διότι δεν έχω γνώσεις και ούτε θέλω να αποκτήσω γνώσεις σαν εσάς, διότι το ότι έχετε γνώσεις δεν σημαίνει πως ξέρετε κάτι παραπάνω, και τις έχετε μόνο για να πουλάτε μούρη, διότι το κατεστημένο μπλα-μπλα-μπλα”. Όχι, μικρό βλαμμένο. Το “έχω γνώσεις” είναι αυτο που σου δίνει δικαίωμα να κρίνεις αν κάτι, που βρίσκεται ακριβώς μέσα στο πεδίο αυτών των γνώσεων, ισχύει ή όχι. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κρίνεις αν έχω δίκιο ή άδικο, δεν έχεις και κανένα δικαίωμα να το κρίνεις. Ακριβώς όπως κάποιος που δεν έχει σπουδάσει ψυχιατρική δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει επίσημη διάγνωση για την περίπτωση σου. Μόνο να κρίνει, επιφανειακά, όπως εγώ, πως αφού φαίνεσαι για ηλίθιος, συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος, γράφεις σαν ηλίθιος, δεν μπορεί, το πιθανότερο είναι και πως θα είσαι ηλίθιος.

  Και πάλι, γκουντμπάη και να μας γράφεις.

 • Dom

   Τελικά είσαι αμετανόητος, η στην χειρότερη δεν λες να καταλάβεις απλά πράγματα ρε  και μόνο να κοιτάξεις την επικεφαλίδα του άρθρου σου δείχνει τη έπαρση και βλακεία σε δέρνει τι επιχειρήματα θες ρε βλάκα  θες επιχειρήματα;

  Η Canonical φέρνει πραγματική επανάσταση στο desktop με το “HUD”. Πάμε όλοι μαζί: ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑχαχΧΑχα! Άει σιχτήρ, γελάσαμε και σήμερα!

  να ρε  τα επιχειρήματα  μόνο σου γελάς ρε βλίτο και βέβαια όσο επιμένεις να με βρίζεις τόσο ξεβρακώνεσαι  και δεν είναι σπίτι σου για τον απλούστατο λόγο εκθέτεις της απόψεις σου σε όλους και όχι σε προσωπικό επίπεδο με μερικούς κολλητούς σου,  δεν είναι ιδιοκτησία σου τίποτα από την στιγμή που εκτίθεσαι δημόσια ααα και δεν είναι ιδιοκτησία σου ούτε  και αυτοί που συμφωνούν  μαζί  σου γιατί σε έχω  ικανό  να πιστεύεις  και αυτό  μικρέ  βασιλιά  

  Και το λινκ για τους χ
  https://dl.dropbox.com/u/91848712/img/aaxaxa.png 

 • ducklord

  Σε αγνοώ καραγκιοζάκο. Φάε και άλλο ban.

  Υ.Γ.: έχω υπομονή και επιμονή. Μη νομίζεις πως θα βαρεθώ να σε μπανάρω. Φτιάχνε εσύ, και εγω θα κόβω.