Η Google προσπαθεί να σώσει τα Chromebooks


Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ηλεκτρονικές εκδόσεις εγχειριδίων (τextbooks) σε σχολεία και πανεπιστήμια και μάλιστα έδειξε άμεσα τη νέα μορφή του iBooks, καθώς και τη συνεργασία της με τα πρώτα ονόματα στο χώρο του ξένου εκπαιδευτικού βιβλίου.
Και τώρα (και τα παρακάτω απηχούν σκέψεις του γράφοντος), έρχεται η Google και για να έχει να πει κάτι και αυτή για την εκπαίδευση, μας λέει ότι ήδη στην Αμερική υπάρχουν εκατοντάδες σχολεία εξοπλισμένα με Chromebooks και ότι σύντομα θα φροντίσει ώστε να υπάρχουν χιλιάδες Chromebooks στη διάθεση της μαθητιώσσας νεολαίας.
Οι σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν μάλλον με εσπευσμένο τρόπο στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής διάσκεψης στην Florida γύρω από την εισαγωγή της τεχνολογίας στη διαδικασία της εκπαίδευσης, και η ομιλία του εκπροσώπου της Google έγινε με επίκεντρο τη φιλοσοφία των Chromebooks και το πόσο καλύτερα είναι από τα παραδοσιακά PCs με επιχειρήματα όπως:

  • κάνουν αυτόματα updates (σοβαρά;)
  • είναι βολικότερα για τη μηχανοργάνωση (και που το ξέρουμε αυτό;)
  • δουλεύουν πλήρως στο web (μα για αυτό είναι χρέπια)

Galacticus's thoughts

Προσωπικά θα ήθελα η Google να επικεντρώνεται στο Android, αυτό το λειτουργικό-φαινόμενο που εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά, ταχύτερα από κάθε τι άλλο στην ιστορία των υπολογιστών και, κατά τη γνώμη που, αποτελεί την καλύετρη ελπίδα για ένα ανοικτό στάνταρ για το computing των επόμενων δεκαετιών. Τα Chromebooks δεν είναι της ώρας.
Δεν ξέρω, μπορεί η Google να τα περάσει τελικά και μπορεί να το κάνει, με το μέγεθος, το χρήμα, το marketing και τις διασυνδέσεις της. Ήδη προσφέρει δοκιμαστικά στις πτήσεις της Virgin America πρόσβαση στο web με Chromebooks. Αλλα αυτό δεν αποτελεί από μόνο του πρόκριμα για συνολική επικράτησή του, έτσι δεν είναι;

Source:

During this morning’s keynote at the annual Florida Educational Technology Conference (FETC) conference in Orlando, Florida, Google’s Product Manager for Chromebooks, Rajen Sheth, shared an update on Chromebooks‘ headway in educational institutions. According to Sheth, today there are now “hundreds” of schools using Chomebooks in 41 states across the U.S.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.