Χρεοκοπία και για την Kodak;

Το ότι “η Kodak δεν τα πήγαινε καλά” δεν είναι μυστικό – η εταιρεία είχε δεχτεί σημαντικό πλήγμα με την έλευση “του digital”, δείχνοντας να… επιμένει “στο αναλογικό”, στα φιλμ από τα οποία έγινε γνωστή – και τα οποία προφανώς αποτελούσαν και σημαντικό κομμάτι των εσόδων της. Η εξαφάνιση της ανάγκης “αγοράς νέου φιλμ” για να μπορεί κανείς “να τραβήξει νέες φωτογραφίες”, χάρη στην έλευση των… “ανακυκλώσιμων” καρτών μνήμης, ήταν ένας, μονάχα, από τους λόγους που, από ό,τι φαίνεται, η κάποτε μεγάλη εταιρεία τώρα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας. Και εννούμε “από την άσχημη μεριά”. Του… χείλους, that is.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal λοιπόν, η Kodak έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την αναπόφευκτη χρεοκοπία της, ώστε να εξασφαλίσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Όχι διότι με αυτό “θα σωθεί” με κάποιο… μαγικό τρόπο, μα αποκλειστικά για να μπορέσει να προχωρήσει στην ίδια τη διαδικασία της χρεοκοπίας, που φυσικά συμπεριλαμβάνει αποζημιώσεις, διαχείριση και μεταπώληση των πατεντών της κ.λπ.

Και με αυτό, κλείνει και μια από τις σημαντικότερες περιόδους “της φωτογραφίας” γενικότερα.

Source:

Tough to smile in times like these, folks. Barely three years after yet another staple in the photography business filed for Chapter 11, Kodak is reportedly getting its paperwork in order to do the same.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.