Ινδοί hackers “τσίμπησαν” τον κώδικα του Norton Antivirus;!

Η ομάδα hackers Lords of Dharmaraja ισχυρίζεται πως κατάφερε να πάρει στα χέρια της τον κώδικα του δημοφιλούς Norton Antivirus της Symantec. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο κώδικας εντοπίστηκε σε servers της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ινδίας, στους οποίους κατάφεραν να “τρυπώσουν” μέλη της ομάδας, στους οποίους -λέγεται πως- βρίσκονταν “πρώτες ύλες” και από προγράμματα άλλων γνωστών εταιρειών.

Μαζί με το σχετικό post της ομάδας, που αναρτήθηκε στην υπηρεσία Pastebin (από την οποία και έχει, πια, εξαφανιστεί), ήταν συννημένο και ένα έγγραφο που περιέγραφε το API (Application Programming Interface) του πακέτου της Symantec, μέσω του οποίου δημιουργούνται τα virus definitions, οι “ταυτότητες” των ιών που αναγνωρίζει η εφαρμογή.

Όπως δήλωσε ο Senior Manager of Corporate Communications της Symantec, Cris Paden, στο ειδησεογραφικό δίκτυο IDG, το έγγραφο ήταν… απομεινάρι του παρελθόντος, ηλικίας τουλάχιστον δέκα ετών, από το 1999, και δεν αντικατοπτρίζει το πώς λειτουργούν οι σύγχρονες εκδόσεις των πακέτων της Symantec.

Οι ίδιοι οι Lords of Dharmaraja δεν διέθεσαν -ακόμη- τον κώδικα online, μα ισχυρίζονται πως σκοπεύουν να το κάνουν στο κοντινό μέλλον.

Source:

Symantec has started an investigation after a group of hackers claimed to have gained possession of the source code for the security firm’s Norton AntiVirus software.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.