Εξαιρετικές πωλήσεις για τη Microsoft

Πάρα μα πάρα πολύ καλά τα πηγαίνει η Microsoft στη… “σχέση” της με τους καταναλωτές, αντίθετα με τη Sony που είδε το συνεχιστή του PSP, το PS Vita, να… “τρώει σκόνη”. Έτσι, η Microsoft είδε 8.2 εκατομμύρια Xbox 360 να “φεύγουν από τα χεράκια της” και να μπαίνουν στα σαλόνια των καταναλωτών, μόλις μέσα στο δεύτερο μισό του προηγούμενου έτους. Σημαντική αύξηση από τα 6.3 εκατομμύρια Xbox 360 που “έσπρωξε” στο πρώτο μισό του έτους.

Μια σχετική επιτυχία γνώρισαν… όλως περιέργως και τα Windows Phone της εταιρείας, αν και εξακολουθούν να θεωρούνται από την πλειοψηφία του κόσμου “outsider” στον αγώνα των smartphones. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις τους παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15% στο δεύτερο μισό του 2011.

Δυστυχώς, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως τα πάντα είναι όμορφα και ρόδινα για τη μεγάλη εταιρεία, αφού τα έσοδα της έδειξαν πτώση, από τα $666 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος (οικονομικό έτος 2010) στα $528 εκατομμύρια.

Source:

I recently covered some news discussing the poor start in sales for the PlayStation Vita and how damaging it has been for the handheld; however Microsoft seems to be experiencing a completely different experience. The second quarter in the financial year has ended and Microsoft has posted their extraordinary results, with a huge 8.2 million Xbox 360 units sold.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.