Η “κρυφή λεπίδα” του Assassin’s Creed… μόλις έγινε πραγματική!

Ακόμη ψαχνόμαστε για το αν θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε ευρηματικό, πανέξυπνο ή… ψυχοπαθή τον angelegend, όπως είναι το ψευδώνυμο ενός χρήστη του YouTube που “ανέβασε” πρόσφατα σε αυτό ένα video που δείχνει στην πράξη και εξηγεί πώς κατασκεύασε μια πραγματική “κρυφή λεπίδα”, σαν αυτές που είχαν ο Altair και ο Ezio (εντάξει, εντάξει, “και ο Desmond”) στη σειρά τίτλων Assassin’s Creed. Ναι, μιλάμε για αυτό:

Η λεπίδα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βιντεάκι, λειτουργεί κανονικότατα, όπως ακριβώς την γνωρίσαμε και στους τίτλους της σειράς. Και μετά από αυτό, οι τυπικοί “cosplayers”, που ντύνονται σαν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες από παιχνίδια, ξαφνικά φαίνονται τόσο μα τόσο “λίγοι”!

Να θυμίσουμε, πριν επιχειρήσετε να κατασκευάσετε και εσείς κάτι παραπλήσιο, πως στον πρώτο τίτλο της σειράς, οι Ασασίνοι έκοβαν οι ίδιοι το ένα από τα δάχτυλα τους εθελοντικά, για να λειτουργεί απροβλημάτιστα η λεπίδα. Μπορεί στο βίντεο τα πάντα να φαίνονται απλά, αλλά αν δεν γνωρίζει κανείς τι ακριβώς κάνει, ας είναι έτοιμος να χάσει ένα-δυο δαχτυλάκια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.