Ως το τέλος του 2012 το Wii U, με NFC και Nintendo Network

Σε ομιλία του σε επενδυτές, στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata ανέφερε αρκετές πληροφορίες που μάλλον πέρα από τους επενδυτές θα ενδιαφέρουν ακόμη περισσότερο τους gamers.

Περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η -κομματάκι περίεργη- αναφορά του σχετικά με την αποκάλυψη του “τελικού format” του Wii U στην έκθεση E3. “Τελικό format”; Δηλαδή, μπορεί η κονσόλα ή το χειριστήριο της, τα χαρακτηριστικά της ή και… τα πάντα για αυτήν να αλλάξουν;

Παρά το ότι θα “αποκαλυφθεί” αρκετά νωρίτερα, τα σχέδια της Nintendo προβλέπουν διάθεση του Wii U σε όλες της “μεγάλες αγορές” (Βόρεια Αμερική,. Ιαπωνία, Ευρώπη και Αυστραλία) μέχρι το τέλος του έτους.

Περίεργη φαίνεται αρχικά η αναφορά στην υποστήριξη NFC (Near Field Communications) στο χειριστήριο/tablet της κονσόλας. Ο Satoru Iwata εξήγησε πως αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση και αποθήκευση δεδομένων π.χ. σε κάρτες και συλλεκτικές φιγούρες, ώστε να είναι δυνατή η “ανταλλαγή πληροφοριών” ανάμεσα σε αυτές και τα παιχνίδια που σχετίζονται.

Θα είναι, όμως, χρήσιμη και για αυτό που την χρησιμοποιούν οι περισσότερες άλλες εταιρείες: για “μικροσυναλλαγές”, δηλαδή ως “ηλεκτρονικό χρήμα”. Τώρα, κατά πόσο αυτό σημαίνει πως θα μπορεί κανείς να πληρώνει με το smartphone του που θα έχει επίσης NFC, με “μεσάζοντα” το χειριστήριο του Wii U σε κάποιο online shop της Nintendo, ή να είναι περισσότερο αυτόνομο από όσο φανταζόμασταν το χειριστήριο και να μπορεί να λειτουργήσει πλήρως ως ένα tablet που θα έχει και δυνατότητες “ηλεκτρονικου πορτοφολιού”, δεν διευκρινίστηκε.

Και αφού αναφέραμε το “online shop”, άξια αναφοράς είναι και τα σχέδια της Nintendo για ένα “Nintendo Network” – με την εταιρεία να προσπαθεί… τελευταία και καταιδρωμένη “να χωθεί στο online gaming”, όπου κυριαρχούν Xbox Live, PlayStation Network – και Steam στα PCs.

Source:

Faced with intense scrutiny, investor pressure and the first fiscal year losses for his company in over 25 years, Nintendo president Satoru Iwata once again reiterated plans for the future.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.