“Τηλεορασάτα” παιχνίδια PC για την LG από την Gaikai

Η υπηρεσία Gaikai μάλλον είναι κομματάκι άγνωστη στα μέρη μας. Οι Smart TVs της LG, όμως, όχι, αφού και πολύ καλές είναι, και σχετικά προσιτές -για τις δυνατότητες τους- σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες, όμως, μπορεί να τις μετατρέψει σε εντελώς μα εντελώς must αγορά, εξαϋλώνοντας κάθε ανταγωνιστή. Βλέπετε, η Gaikai, που ειδικεύεται στο streaming, ανέλαβε να επιτρέπει τη “live” μεταφορά παιχνιδιών για PCs στις τηλεοράσεις της LG μέσω streaming. Και όχι, δεν εννοούμε “να βλέπεις video”, μα να παίζεις κα-νο-νι-κό-τα-τα PC games σε αυτές!

Η προσέγγιση θα είναι παραπλήσια της γνωστότερης OnLive, με τα παιχνίδια να τρέχουν στην πραγματικότητα σε PCs της Gaikai και “να στρημάρονται” στις τηλεοράσεις των gamers. Με άλλα λόγια, αντί “τα PCs της Gaikai”, όπου θα τρέχουν τα παιχνίδια, “να βγάζουν σήμα σε μια οθόνη”, θα το “στέλνουν” μέσω Internet στις Cinema 3D TVs της LG. Ο gamer θα έχει συνδεδεμένο σε αυτές πληκτρολόγιο και ποντίκι και, ουσιαστικά, θα “τηλεχειρίζεται” τα PCs – και, άρα, τα παιχνίδια. Αποτέλεσμα; Θα μπορεί να παίζει απευθείας στην τηλεόραση του παιχνίδια PC, σαν να είχε PC… χωρίς να έχει PC.

Ody's thoughts

Και άντε μετά από αυτό να εξηγήσεις στο Θείο Βρασίδα “τι είναι αυτό το κουτί δίπλα από την οθόνη”, τη στιγμή που θα παίζει τα ίδια παιχνίδια με εσένα “χωρίς κουτί”, μόνο με την τηλεόραση του.

Source:

If you happen to purchase one of LG’s TV in 2012, you might be able to stream high end PC games directly to the television. On Tuesday, the streaming game service Gaikai announced at CES 2012 that it has signed an agreement with LG to provide some of its Smart TVs, such as the LG Cinema 3D TV, access to purchase and stream full PC games to those TVs. The Gaikai service will go live on some LG televisions later in 2012.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.