Σε ένα μήνα ο Alan Wake “μετακομίζει” στα PCs

Επιτέλους, το Alan Wake έρχεται στα PCs τον επόμενο μήνα. Μέσα στο Φεβρουάριο, ο πολύ καλός survival horror τίτλος της Remedy, που απολαύσαμε πέρυσι στο Xbox 360, θα βρει το δρόμο του προς την πλατφόρμα στην οποία υποτίθεται πως θα το βλέπαμε εξαρχής.

Για όποιον δεν θυμάται ή δεν γνωρίζει, να αναφέρουμε πως το Alan Wake ήταν το “επόμενο μεγάλο project” της Remedy μετά το Max Payne 2, σχεδόν πριν μια… δεκαετία! Ο τίτλος ξεκίνησε την πορεία του σαν ένας “open world” τίτλος, με τη λογική του Grand Theft Auto, με επιρροές από σειρές της εποχής όπως τα Twin Peaks και X-Files. Η μακροχρόνια ανάπτυξη του και, κυρίως, η συμφωνία με τη Microsoft για κυκλοφορία στο -περιορισμένο σε σχέση με τα PCs- Xbox 360, ανάγκασε τη Remedy να το κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην κονσόλα (η εταιρεία ήταν και παραμένει σχετικά μικρή, και όπως έχουν δηλώσει και μέλη της, δεν είχε τους πόρους για παράλληλη ανάπτυξη του και στα PCs), αρκετά διαφορετικό από την αρχική του μορφή. Η “open world” λογική εγκαταλήφθηκε για χάρη μιας πιο “γραμμικής” προσέγγισης, και μαζί με αυτήν και η ελευθερία κινήσεων του πρωταγωνιστή αλλά και η πιθανότητα διαφορετικών εξελίξεων του σεναρίου του.

Πάραυτα, ο τίτλος αποδείχθηκε πολύ καλός, ακόμη και στην… μεταλλαγμένη εκδοχή του που τελικά γνωρίσαμε, αν και μάλλον ξένισε αρκετό κόσμο αφού έδωσε περισσότερη έμφαση στην ιστορία παρά στη δράση του. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το είδος των survival horror (στο οποίο μπορεί κανείς να πει πως εντάσσεται) συνήθως “δεν πουλάει καλά” αν δεν συνοδεύεται από ένα όνομα… “στάμπα εγγύησης”, που σχεδόν πάντα είναι ταυτόσημο με το “Resident Evil” της Capcom, οδήγησε σε σχετικά χαμηλές πωλήσεις.

Τώρα, μάλλον η Remedy αποφάσισε να κυκλοφορήσει την έκδοση για PCs μόνη της, πιθανότατα αφού έληξε η όποια “συμφωνία αποκλειστικότητας” με τη Microsoft – συμπέρασμα στο οποίο μας οδηγεί το ότι το Alan Wake θα κυκλοφορήσει στα PCs μέσω Steam, και όχι του Windows Live της Microsoft.

Ας ελπίσουμε πως η έκδοση για PCs θα είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή με αυτή του Xbox 360 – και πως θα βοηθήσει τη Remedy να επεκτείνει το κοινό του άκρως ενδιαφέροντα νέου ήρωα της. Πάντως, από ό,τι λέγεται, θα εμπεριέχει εξαρχής τα δυο DLCs που κυκλοφόρησαν ξεχωριστά στο Xbox 360.

Ody's thoughts

Προσωπικά, το λάτρεψα στο Xbox 360, με βλέπω να το ξανατελειώνω και στο PC και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα αν σας αρέσουν τα παιχνίδια που συνοδεύονται από μια ενδιαφέρουσα ιστορία στο ύφος των βιβλίων και σεναρίων του Stephen King.

Info

Να αναφέρουμε πως, με αφορμή την κυκλόφορία του Alan Wake στο Xbox 360, είχαμε κάνει ένα θεματάκι για το “γιατί κοστίζουν τόσο πολύ τα σύγχρονα παιχνίδια” και για το πώς αυτό το κόστος τους είναι δικαιολογημένο – τουλάχιστον, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Alan Wake. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Source:

It’s taken over six years, a canceled version and a petition, but Alan Wake is finally coming to PC this February. And some people though the wait for the Xbox 360 version was a long one. Remedy revealed its month of release along with other information in an FAQ on their forums. It’s going to be released on Steam and will be a Steamworks title, it won’t be using dreaded Games for Windows Live.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.