Πέμπτο Ace Attorney και HD εκδόσεις της αρχικής τριλογίας

Η σειρά Ace Attorney με τις περιπέτειες του δικηγόρου Phoenix Wright έχουν γνωρίσει αρκετά μεγάλη επιτυχία ώστε όχι απλά να είναι αναμενόμενη, μα και κάπως… βαρετή η ανακοίνωση του ότι ετοιμάζεται και πέμπτος τίτλος στη σειρά. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιά πλατφόρμα θα τον δούμε, αν και… βασικός ύποπτος μάλλον είναι το 3DS της Nintendo. Πολύ πιο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει το ότι ετοιμάζονται HD remakes της πρώτης τριλογίας για διαφορετικές συσκευές. ΠΟΛΥ διαφορετικές συσκευές από ότι θα περίμενε κανείς. Συγκεκριμένα, μιλάμε για συσκευές… με iOS!

Ναι, δεν μιλάμε για το PS3, ούτε για το Xbox 360, τις κονσόλες όπου συνήθως παρουσιάζονται τα και-καλά “HD” remakes. Εξάλλου, αμφότερες ανάθεμα και αν είναι HD, άσχετα με το τι προσπαθούν να μας πείσουν οι δημιουργοί τους και οι εταιρείες gaming, χώνοντας μια στάμπα “HD” και νομίζοντας πως αυτό ήταν όλο. Και οι δυο συνήθως βγάζουν μέγιστη ανάλυση 720p, τη στιγμή που ο χαρακτηρισμός HD ξεκινά από την 1080i – και που με τη σειρά της, είναι η μισή από την 1080p. Τουλάχιστον, στα iPhone 4S η ανάλυση τους είναι όντως μεγαλύτερη, λόγω της αυξημένης πυκνότητας dpi της Retina display του. Μπαίνουμε σε βαρετές τεχνικότητες, όμως.

HD remakes, λοιπόν. Σε συσκευές με iOS. Κατά τα άλλα, τα smartphones ΔΕΝ απειλούν τις κλασσικές φορητές κονσόλες, έτσι;

Source:

It’s been a fabulous weekend for fans of shouting “Objection!” into their microphones and solving some of the most patently ridiculous puzzles this side of point-and-click adventure.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.