Και με δυνατότητα εγγραφής video το “Xbox 720”

Μια πρόσφατη πατέντα που καταχώρησε η Microsoft, και που σχετίζεται με το επερχόμενο “sequel” του Xbox 360 (που όλοι αποκαλούν/αποκαλούμε “Xbox 720” για την ώρα), προδίδει πως η επόμενη κονσόλα θα διαθέτει και δυνατότητα εγγραφής video.

Αρκετοί, βέβαια, (όπως και η αρχική πηγή μας) έχουν θεωρήσει πως η εικόνα που βλέπετε και εδώ “μεταφράζεται” ως “θα έχει και DVD recorder”. Η ίδια η πατέντα αναφέρεται απλά στο ότι “το επόμενο Xbox”, όπως και αν ονομάζεται, θα “κρατά καβάτζα” κάποιους πόρους ώστε να είναι δυνατή η εγγραφή video παράλληλα με άλλες διεργασίες. Ο όρος που αναφέρεται είναι “DVR”, εκ του “Digital Video Recorder”, όπως συνήθως ονομάζονται οι συσκευές που είναι εξοπλισμένες με σκληρό δίσκο στον οποίο μπορούν να γράφουν τηλεοπτικό σήμα.

Η ενσωμάτωση δυνατότητας DVR σε μια κονσόλα δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, μα σίγουρα αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα ως δευτερεύουσα ή και… ξεχασμένη. Είχε πρωτοεμφανιστεί “για τα καλά” σε μια ειδική εκδοχή του PlayStation 2, γνωστή ως PSX, που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία, και συνεχίστηκε με το αξεσουάρ Play TV για το PlayStation 3 (που… δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς πλην των δημιουργών του).

Φυσικά, η ενσωμάτωση λειτουργιών DVR στο Xbox 360, που τώρα πια διαθέτει αρκετές multimedia δυνατότητες για να ξεφεύγει από το στενό χαρακτηρισμό της “παιχνιδοκονσόλας” (π.χ. video streaming από Netflix – “χάρες” που δυστυχώς δεν χαιρόμαστε “εμείς στο Ελλάντα”), θα του χαρίσει έναν ακόμη πιο “media center” χαρακτήρα. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως οι “λειτουργίες DVR” αφορούν σε εγγραφή, π.χ., video από το YouTube στον εσωτερικό δίσκο της κονσόλας, ώστε να μην χρειάζεται το ξανακατέβασμα τους στο μέλλον, ή την εγγραφή video από τα ίδια τα παιχνίδια της κονσόλας.

Update

Νωρίτερα “είχε χτυπήσει” η εικόνα της πατέντας και δεν εμφανιζόταν σωστά. Την ανανεώσαμε με μια διαφορετική εκδοχή. Ναι, δεν ήταν “η εικόνα του εξμπόξ με τη βιντεοκασέτα” αυτή που καταχώρησε ως “πατέντα” η Microsoft. Αυτή τη “φωτοσοπιάσαμε” εμείς… :-D

Source:

A recent patent related to the Xbox 720 suggests that the up and coming next generation console could feature a DVD Recorder, this would supply the ability to record music, television and gaming footage directly from your home console. As well as this, it would allow the console to hold two discs at one time meaning there could be some burning data features from disc to disc.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.