Η Blizzard ακύρωσε τη Blizzcon

Κάθε χρόνο εργαζόμενοι της Blizzard συναντιώνται με οπαδούς τους στη Blizzcon, μια παρουσίαση που μοιάζει με “ένα μεγάλο geek πάρτυ” στην οποία αποκαλύπτουν τα projects τους και συζητούν για την περαιτέρω εξέλιξη τους. Παράλληλα, διοργανώνονται LAN parties και διαγωνισμοί, μοιράζονται “προσκλήσεις” σε δοκιμαστικές εκδόσεις τίτλων, κ.λπ. κ.λπ. Σε όλα αυτά βάλτε έναν παρελθοντικό χρόνο της επιλογής σας, αφού φέτος… γιόκ!

Η Blizzard ανακοίνωσε πως φέτος “ντέν τα έκει μπλίτζκον”, με επίσημη γραμμή υπεράσπισης της απόφασης πως “θέλει να αφοσιωθεί στα τρέχοντα projects της”, δηλαδή, στο πολυαναμενόμενο Diablo III και τα expansions Mists of Pandaria και Heart of the Swarm, των World of Warcraft και Starcraft αντίστοιχα.

Αρκετοί, βέβαια, έχουν αρχίσει να συσχετίζουν την απόφαση της με την εμφάνιση του μεγάλου ανταγωνιστή του World of Warcraft, του Knights of the Old Republic της BioWare, που μπορεί ακόμη να μην αποτελεί πραγματική απειλή για αυτήν, μα αν μη τι άλλο έκανε μια καλή αρχή. Και αυτό διότι η Blizzard αρκετοί περίμεναν πως θα αποκάλυπτε ένα μεγάλο project της στην Blizzcon, ένα “νέο project” στο οποίο δουλεύει εδώ και καιρό. Ακυρώνοντας την Blizzcon πρακτικά κερδίζει χρόνο και μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του – και, αν κρίνουμε απο τις συγκυρίες, κάτι μας λέει πως είναι ένα νέο MMORPG με θέμα παραπλήσιο του Knights of the Old Republic. Π.χ. “διαστημικό”. Π.χ. παραπλήσιο του… Χμμμ… του Starcraft… ;-)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Κάπου στην μέση βρίσκεται η αλήθεια. Από την μία, έχουν μαζευτεί πάρα πολλά projects μαζεμένα για την Blizzard. Ίσως πρώτη φορά τόσα πολλά. Από την άλλη, έχοντας account στο SWTOR επιβεβαιώνω πως κατά την γνώμη είναι το WoW Killer σε βάθος χρόνου (σε 1 – 1.5 χρόνο από τώρα). Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και από το TwitchTV στο οποίο τα live streamings του SWTOR κάποιες φορές ξεπερνάνε αυτά του WoW (!). Ε καιρός ήταν. 7 χρόνια έχουν περάσει… 

  • Anonymous

    Το Diablo 3 το ετοιμάζει εδώ και τουλάχιστον 3 χρονάκια. Έτσι, πέρυσι, είχε: Diablo 3, expansion του WoW, Starcraft. Πρόπερσι είχε Diablo 3, expansion του Wow. Και τις δυο φορές έγινε Blizzcon. Φέτος, τα projects της είναι τα ίδια με πέρυσι. Εκτός αν το περίφημο “άγνωστο project της” πλησιάζει την ολοκλήρωση του (όπως μάντεψα), και πρόλαβε η Bioware “να της τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια” με το δικό της αντίστοιχο παιχνιδάκι.