Δημιουργός του Minecraft: να σας “κατασκοπεύσω”;

Και αυτή, ακριβώς, είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα δημιουργό παιχνιδιών που σέβεται τους “πελάτες” του και… μια ολόκληρη βιομηχανία: ο Marcus Persson, γνωστός με το ψευδώνυμο “Notch”, ρώτησε τους οπαδούς του τίτλου του, Minecraft, κατά πόσο θα μπορούσε να τους “κατασκοπεύσει” καθώς ασχολούνταν με αυτόν.

Φυσικά, ο λόγος για μια τέτοια κίνηση αφορά στην περαιτέρω βελτίωση του Minecraft, και οι πληροφορίες που θέλει ο κ. Persson δεν είναι αυστηρά προσωπικές, στοιχεία που όντως μπορούν να του φανούν χρήσιμα: πόση ώρα παίζει κανείς “σερί”; Τι προτιμά να κάνει; “Από πού” παίζει, από Windows, Mac, Android;

Ακριβώς επειδή ο κ. Persson ήταν τόσο “ανοιχτός” και ειλικρινής μαζί τους, περιγράφοντας τι χρειάζεται και γιατί το χρειάζεται, με λογικά επιχειρήματα, ήδη το 86% της κοινότητας του Mincraft “του έχει δώσει το ΟΚ”.

Info

Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγες ημέρες, όταν οπαδός του παιχνιδιού των είχε ρωτήσει στο Twitter “μου αρέσει το παιχνίδι σου, μα δεν έχω λεφτά να το αγοράσω”, πιθανότατα περιμένοντας κάποια έκπτωση, ο κ. Persson του απάντησε “απλά, κατέβασε το πειρατικό, και αγόρασε το όταν έχεις χρήματα. Και ως τότε… νιώθε τύψεις” :-)

Source:

Minecraft creator Marcus ‘Notch’ Persson has asked for gamers’ permission to mine “non-private” player data from his hugely successful indie title.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.