Έρχεται Xbox Live σε iOS και Android;

Μια νέα αγγελία από τη Microsoft “ψάχνει” για προγραμματιστή με γνώσεις σε ανάπτυξη εφαρμογών για mobile πλατφόρμες, όπως το iOS και το Android. Ως εδώ, όλα καλά και αναμενόμενα – δεν είναι και περίεργο μια εταιρεία να ψάχνει άτομα με ειδίκευση σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, τόσο για να μπορεί να ενσωματώσει και δικά τους χαρακτηριστικά στη δική της πλατφόρμα -τα Windows Phone- όσο και για να “επεκταθεί” σε αυτές. Το περίεργο και ενδιαφέρον, όμως, είναι πως το συγκεκριμένο άτομο θα εντάσσεται στην ομάδα Interactive Entertainment Business, εν συντομία IEB, της Microsoft, που συνεργάζεται τόσο με την ομάδα ανάπτυξης “λογισμικού για κονσόλες” της Microsoft, όσο και με αυτήν του Xbox Live!

Φυσικά, ήδη οι φήμες έχουν αρχίσει να… οργιάζουν σχετικά με το πώς η εταιρεία θα επεκτείνει τη δημοφιλή υπηρεσία της πέρα από το ίδιο το Xbox, τα Windows Phone αλλά και τα PCs, παρέχοντας νέες ψυχαγωγικές δυνατότητες στις πλατφόρμες των iOS και Android. Και η αλήθεια είναι πως όντως iOS και Android “έχουν φάει” μερίδιο από τις κονσόλες και τα PCs όσον αφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας και, ειδικότερα, του gaming, σε σημείο που αρκετοί εκτιμητές της βιομηχανίας να θεωρούν πως οι αφοσιωμένες-στο-gaming κονσόλες σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε smartphones, tablets αλλά και set top boxes και “έξυπνες” τηλεοράσεις. Δεν είναι, λοιπόν, και τόσο απίθανο να προσπαθήσει η Microsoft “να χωθεί” στο χώρο που μέχρι σήμερα αγνοούσε επιδεικτικά, ακόμη και αν αυτό στοιχισει την “αποκλειστικότητα” του Xbox Live στα Windows Phone – όπου, ας μην γελιόμαστε, μέχρι σήμερα έχει περιοριστεί περισσότερο στο “δες τα updates των φίλων σου με τους οποίους παίζεις στο Xbox 360” από ό,τι σε “πραγματικές εμπειρίες gaming”.

Λέτε σε 2-3 χρόνια να παίζουμε… Gears of War στο iPad 5;

Source:

a new job posting on the Microsoft Careers website, first spotted by LiveSide, appears to indicate that that might not be the case indefinitely

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.