Εθεάθη η νέα οθόνη του iPad 3. Και καλά.

Λένε πως είδαν τη νέα οθόνη του iPad 3, πως κάποιος Κορεάτης τη φωτογράφισε και την ανέβασε σε κάποιο forum, πως ναι, μάλλον είναι αυτή που βλέπετε και εδώ και πως, και πάλι ναι, είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την οθόνη των δυο πρώτων tablets της Apple. Αυτό προδίδει, αν όντως η εικόνα είναι πραγματική, το δεύτερο καλώδιο που αφήνει να εννοηθεί πως θα επιτρέπεται μεγαλύτερος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων σε αυτήν. Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ανάλυση, όπως λέμε “οθόνη Retina σαν του iPhone 4”.

Εμείς, όμως, έχουμε και μια άλλη υπόθεση. Ναι, η “οθόνη Retina” είναι η πιθανότερη, αλλά… Αλλά “μεγαλύτερος ρυθμός δεδομένων” μπορεί να σημαίνει και “κίνηση με περισσότερα καρέ”. Και μπορεί η… “κίνηση” στο iPad “να μην χρειάζεται περισσότερα καρέ”, αλλά… Αλλά τι γίνεται αν η οθόνη του iPad επιτρέπει την προβολή 3D, όπου χρειάζονται διπλάσια καρέ από το κανονικό; Αποκλείεται; Η Apple πάντα φρόντιζε να ενσωματώνει στα προϊόντα της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και όσο… “δούλεμα” και αν έτρωγε το 3D μέχρι και πριν λίγους μήνες, έχει αποδείξει πως “ήρθε για να μείνει”. Η Apple θα μείνει… έξω από το χωρό;

Να μας το θυμηθείτε: ακόμη και αν αυτή είναι όντως η οθόνη του iPad 3, ακόμη και αν τελικά το δεύτερο καλώδιο χρειάζεται για μεγαλύτερες αναλύσεις (aka: Retina display), όπως και να έχει, το iPad 4 θα υποστηρίζει 3D.

Ody's thoughts

…και η θεωρία μας κολλάει και με τον πλέον… “κιτσάτο” συνδυασμό του αριθμού 3 με το “3D”. Πόσα “τρίτα sequels” δεν έχουμε δει που αντί για “ΥπερΤαινία 3” λέγονταν “ΥπερΤαινία 3D”; Ε, για φαντασθείτε μια ανακοίνωση ενός “iPad 3…D”; Πα-νι-κός από όλα τα fanboys, fangirls και… ενδιάμεσα!

Info

Tα μάτια μας “βλέπουν 3D” τον πραγματικό κόσμο επειδή απέχουν λίγο μεταξύ τους και άρα “έχουν λίγο διαφορετική οπτική γωνία” το καθένα. Έτσι, όλες οι τεχνολογίες 3D βασίζονται στο να στείλουν μια διαφορετική εικόνα (καρέ) σε κάθε μάτι, η οποία να παρουσιάζει το ίδιο πράγμα από “λίγο διαφορετική οπτική γωνία”. Αποτέλεσμα; Ταρατατάααα: ο εγκέφαλος “μεταφράζει” τις εικόνες που παίζουν σε μια οθόνη “σαν να βρίσκονταν στον πραγματικό κόσμο” αφού… μπλέκεται: και όταν βλέπουμε τον πραγματικό κόσμο, και μια ταινία/ένα παιχνίδι 3D, “τα μάτια βλέπουν διαφορετική εικόνα το καθένα”.

Μπερδεγουέη, εδώ κολλάει και το “αυτή η ταινία είχε χάλια 3D”: συνήθως σημαίνει πως α) η ταινία “είχε γίνει 3D” αφού γυρίστηκε σε 2D, και άρα “μετατράπηκε σε 3D με κόλπα και τεχνάσματα” (με αποτέλεσμα έναν βαρβάτο πονοκέφαλο και θολούρα στα μάτια, αφού δεν έβλεπαν “πραγματικά διαφορετικές εικόνες” όπως στο σωστό 3D αλλά μια “τεχνητή προσποίηση πως υπάρχουν δυο διαφορετικές εικόνες”).

Source:

The much rumored iPad 3 high resolution Retina Display may have turned up in a photo on a Korean forum. Not much was revealed in the way of details and the display wasn’t turned on. However, the photo tipped to MacRumors does reveal a subtle difference in its cable ribbon configuration that suggests support for powering a higher resolution display than what’s currently used on the iPad 2.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.