Δυνατότερο, ελαφρύτερο Gorilla Glass για ανθεκτικότερα gadgets στη CES

Η Corning, δημιουργός του Gorilla Glass (αλλά και των… Pyrex), του “γυαλιού” που βρίσκεται στα περισσότερα σύγχρονα smartphones και tablets, ανακοίνωσε πως θα δούμε το… “sequel” του, σε μια εβδομάδα, στη CES.

Το Gorilla Glass άλλαξε τις κάποτε έυθραυστες οθόνες των κινητών και smartphones (και tablets, και λοιπών gadgets μας), μετατρέποντας τις σε ένα από τα ανθεκτικότερα σημεία τους. Ποιός θα το περίμενε πως ένα “γυαλί” θα μπορούσε να είναι τόσο ανθεκτικό; Και σε μια εβδομάδα θα δούμε μια ακόμη ανθεκτικότερη εκδοχή του.

Η δημιουργός του, Corning, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παρουσιάσει στη CES, την επόμενη εβδομάδα, την “έκδοση 2” του Gorilla Glass, ένα ακόμη ανθεκτικότερο και ελαφρύτερο “γυαλί”, που θα οδηγήσει σε gadgets που θα αντέχουν ακόμη περισσότερη… κακομεταχείριση από πλευράς μας.

Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει περισσότερες πληροφορίες, π.χ. “πόσο πιο ανθεκτικό” θα είναι σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε, αλλά σύμφωνα με τον Specialty Materials General Manager της Corning, James Steiner, η διαφορά θα είναι αρκετή ώστε να καταστήσει δυνατή τη δημιουργία ακόμη λεπτότερων συσκευών από τις σημερινές, με περισσότερες δυνατότητες. Και για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της -αλλά και το ότι το Gorilla Glass είναι χρήσιμο και σε συσκευές πέραν των gadgets- θα παρουσιάσει στην επερχόμενη CES μια οθόνη αφής… 82” (η οποία, υποθέτουμε, θα… τραβήξει τα χίλια-μύρια για να αποδείξει την αντοχή της).

Source:

Corning set to announce Gorilla Glass 2 at CES in Las Vegas next week, which is said to be even lighter and stronger than its predecessor.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.