AMD Radeon HD 7950: επιτέλους κυκλοφόρησε

Η καλύτερη λύση για τους απαιτητικούς όσον αφορά στο PC Gaming που όμως δεν θέλουν και να… πουλήσουν το νεφρό τους για μια νέα κάρτα γραφικών μόλις αποκαλύψε τα χαρτιά της: είναι η Radeon HD 7950 της AMD, και “βαράει στα αυτιά” τον ανταγωνισμό, πλησιάζοντας την ολίγον τι μεγαλύτερη αλλά και ακριβότερη 7970.

Η νέα κάρτα βασίζεται στον ίδιο πυρήνα με την ακριβότερη 7970, τον Tahiti, που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των 28nm – που τον βοηθά να επιτυγχάνει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τους… προγόνους του.

Η βασικότερη διαφορά της σε σχέση με το μεγαλύτερο μοντέλο, και το σημείο που μάλλον ευθύνεται περισσότερο για τις χαμηλότερες επιδόσεις της, είναι ο χρονισμός του πυρήνα της στα 800MHz σε σχέση με τα 925MHz της 7970. Και έτσι, με λίγο overclocking – και μάλιστα από το… ίδιο το panel των drivers της – μπορεί να πλησιάσει απειλητικά την 7970.

Έτσι, η GTX 580 της NVidia μόλις έχασε το θρόνο της ως πιο συμφέρουσα αγορά για τον φανατικό gamer (που θέλει να δώσει το κατιτίς παραπάνω για να βλέπει τα παιχνίδια στις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις). Για να δούμε τι απάντηση θα ετοιμάσει από πλευράς της!

Source:

AMD is really putting the pressure on Nvidia now with its second release of the new AMD HD 7000 graphics card generation, the AMD Radeon HD 7950.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Bouxesas

  Στο newegg μπροστά στα μάτια μας πωλείται 449 δολλάρια(345 euro) η OC (δλδ η τούμπανο) 7950,, ενώ εδώ οι Έλληνες πρέπει να δώσουν για την απλή 449 euro (584 uds). Αίσχος.

 • Anonymous

  Δυστυχώς. Και υπάρχουν και χειρότερα παραδείγματα – π.χ. έξω βρίσκεις παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν 4-5 μήνες με €10-€15, ενώ εδώ παραμένουν στα €50+ στην πλειοψηφία τους μέχρι να… εξαφανιστούν από τα ράφια.

 • Anonymous

  Δυστυχώς. Και υπάρχουν και χειρότερα παραδείγματα – π.χ. έξω βρίσκεις παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν 4-5 μήνες με €10-€15, ενώ εδώ παραμένουν στα €50+ στην πλειοψηφία τους μέχρι να… εξαφανιστούν από τα ράφια.

 • bouxesas

  Για παιχνίδια υπάρχουν τρόποι, steam, origin κλπ.κανα μεταχειρισμένο, πρέπει να είσαι πολύ noobas για να πάρεις παλιό παιχνίδι ακριβά, το hardware είναι που έχει μιαμιση φορά πάνω και τσούζει..

 • Anonymous

  Φυσικά, μα άλλο το “έπεσε η Collector’s Edition του Χ Blockbuster τίτλου στα €10” και άλλο το “το κατέβασα από το Steam το διήμερο που είχε προσφορά για μόλις €15”. Το ότι “μπορείς να τα βρεις φθηνά από έξω/μεταχειρισμένα” δεν σημαίνει πως δεν ισχύει ότι είναι τραγικά ακριβότερα στη χώρα μας “στο κουτί τους” και “για αγορά από κατάστημα”.

  Με την ίδια λογική ρε συ, πρέπει να είσαι πολύ νουμπάς για να αγοράσεις hardware από εδώ! Τσίμπα κάρτες από το overcklockers στην Αγγλία, που και καλές τιμές έχει, και “πουσαρισμένα” μοντέλα. Λύσεις υπάρχουν για όλα!

 • Bouxesas

  Αφου δε σ’αρεσε αυτο που έγραψα παρά το οτι ημουν όσο πιο τεκμηριωμένος και ευγενικός μπορούσα και το έσβησες κανε delete και στο δικό σου post όμως που λες ανακρίβειες.. και κάνε και σ’αυτο. Η’ μάλλον σβήστα όλα και ξεχναμε όλη τη συζήτηση.

 • Anonymous

  “Έκανα delete”; ΠΟΤΕ δεν κάνω delete σε σχόλια αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος (με εξαίρεση τα spam)!
  ΠΟΙΟ σχόλιο λες πως σου διέγραψα; Βλέπω δυο σχόλια σου παραπάνω κανονικότατα! Είχες γράψει κάτι παραπάνω; Και πού “λέω ανακρίβειες”;!;

 • Bouxesas

  θα υπήρχε μάλλον σοβαρός λόγος τότε γιατι spam δε κάνω… το overclockers UK έχει τις ίδιες τιμές με εμάς.. τόχω ψάξει..

 • Bouxesas

  θα υπήρχε μάλλον σοβαρός λόγος τότε γιατι spam δε κάνω… το overclockers UK έχει τις ίδιες τιμές με εμάς.. τόχω ψάξει..

 • Anonymous

  Και όμως… Στο φίλτρο spam του Disqus είχε κολλήσει το μήνυμα σου – το είδα σήμερα. Ίσως φταίει πως “είδε” τρεις φορές συνεχώς τη διεύθυνση ενός site. Το σχόλιο σου ανακτήθηκε και αναρτήθηκε όπως θα έπρεπε εξαρχής.

  Να το ξεκαθαρίσω, πάντως, για ακόμη  μια φορά: ΠΟΤΕ δεν διαγράφουμε σχόλια. Θα πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ “χοντρό” για να πέσει διαγραφή. Αν ένα σχόλιο δεν εμφανίζεται, είτε για κάποιο λόγο “έχει κολλήσει” στο Disqus ή λόγω κάποιου άλλου τεχνικού προβλήματος, είτε αυτός που το έγραψε… ξέχασε να πατήσει το πλήκτρο για την ανάρτηση του.

 • Anonymous

  Χμμμ… Τώρα που κοιτάζω και εγώ τιμές, έχεις δίκιο: δεν βλέπω δραματικές διαφορές. Μέχρι πριν κάποια χρόνια, είχε αρκετή διαφορά (ένα 15% – 25%) σε κάποια κομμάτια!

  Αλλά κάτσε, γιατί τώρα αυτό μου φαίνεται περίεργο: δηλαδή, έχουμε από τις καλύτερες τιμές hardware στην Ευρώπη; Χμμμ…