Χωρίς wallpapers το Metro UI των Windows 8

Σας αρέσει το Metro UI που η Microsoft έχει ενσωματώσει στα Windows 8, και είχατε αποφασίσει από τώρα πως όταν έρθει η ώρα για την αναβάθμιση, αυτό θα ήταν το βασικό περιβάλλον εργασίας σας; Ναι, ομολογουμένως, το Metro UI είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον, καλαίσθητο, και ίσως αποδειχθεί όντως χρήσιμο και πρακτικό. Δεν θα μπορεί, όμως, να έχει και ό,τι wallpaper θέλει ο χρήστης.

Όπως εξήγησε ο Chris Flores της Microsoft, η απεικόνιση wallpaper σε αυτό θα ήταν δύσκολη ή και ανούσια: όσο αυξάνονταν τα “κουτάκια” (τα tiles) του Metro UI, τόσο θα ήταν δυσκολότερο να προσαρμοστεί σε νέο μέγεθος η wallpaper, ενώ από κάποια στιγμή και μετά θα χανόταν ο οποιοσδήποτε λόγος ύπαρξης της αφού θα “κρυβόταν” πίσω από αυτά. Και έτσι, τα Windows 8 θα συνοδεύονται από κάποια προεπιλεγμένα themes και, φυσικά, κάπως… “γενικά και αόριστα” wallpapers, μέσω των οποίων θα μπορεί ο χρήστης να προσαρμόσει, ως ένα σημείο, το Metro UI στα μέτρα του.

Ody's thoughts

…και πόσο πάμε στοίχημα πως μέσα σε ένα, άντε δυο μήνες από την κυκλοφορία τους, θα έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα “ανεξάρτητα utilities” ειδικά για αλλαγή και προσαρμογή wallpaper σε αυτό;

Source:

Windows 8 Metro mode won’t allow you to choose your own background image. This is not surprising at all since we are used to it from Windows Phone design style. According to an interview with Tech Radar, Windows 8 director of communications Chris Flores pointed out that

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.