Τα Windows 8 βαδίζουν σταθερά για ARM CPUs


Ο γίγαντας φαίνεται να ξυπνά και να ετοιμάζεται για τη μεγάλη του αντεπίθεση: η Microsoft αναφέρει ότι έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το porting των Windows 8 για την πλατφόρμα ARM και ότι αστάθειες, κρασαρίσματα και άλλα συμπτώματα “παιδικής ηλικίας” έχουν πρακτικά εξαλειφθεί από την καθοριστική αυτή έκδοση των Windows.
Τα Windows 8 έχουν χαρακτηριστεί από πολλού ως η πιο σημαντική έκδοση των Windows από την εποχή των Windows 3.0 πίσω στη δεκαετία του 1990. Τόσο από πλευράς user interface, όσο και συμβατότητας με πολλαπλές υπολογιστικές πλατφόρμες και form factors, θα δώσουν την ευκαιρία στην Microsoft να αντιπροτείνει tablets με ένα μοντέρνο και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα, ικανό να αναχαιτίσει το iPad και την ορδή των συσκευών Android.
Πάντως ακόμη υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από την έκδοση των Windows 8 για επεξεργαστές ARM. Δεν ξέρουμε ακόμη αν τρέχει καλά σε όλα τα chipsets, κυρίως Qualcomm και Nvidia, τι βαθμό συμβατότητας θα παρέχει σε legacy x86 εφαρμογές των Windows, και ακόμη αν θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά σε σχέση με την πιο εύκολη εκδοση για επεξεργαστές Intel.

Source:

Windows 8 is stable on the ARM chip platform and will be seeded to developers soon, sources told CNET. Devices may be priced significantly less than their Intel counterparts, too.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.