Σαρκοζί και RIAA, υπέρ στην πειρατεία!

Ορίστε, το… βγάλαμε και το στιχάκι μας! Η είδηση, εξάλλου, μόνο με χιούμορ μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την αδικία που υπάρχει στον κόσμο ανάμεσα στον… “απλό λαό” και τους “κατέχοντες”. Βλέπετε, RIAA και Σαρκοζί φαίνεται να έχουν κατεβάσει πειρατικά αρχεία μέσω BitTorrent. Θα τους κυνηγήσει κανείς; Μάλλον όχι.

Η είδηση ξεκίνησε από το γνωστό site TorrentFreak, που χρησιμοποίησε τη βάση δεδομένων του YouHaveDownloaded.com για να ελέγξει μια σειρά διευθύνσεων IP της RIAA – αλλά και, ανάμεσα σε άλλα, του ανάκτορου στο οποίο κατοικεί ο Σαρκοζί. Και, ω, για δες, και στις δυο περιπτώσεις υπήρχαν καταχωρήσεις για παράνομα downloads μέσω BitTorrent. Συγκεκριμένα, όχι μόνο για αρχεία μουσικής (που, ανάθεμα, θα μπορούσε και να δικαιολογηθεί ως “έρευνα” από πλευράς της) αλλά και επεισοδίων τηλεοπτικών σειρών, όπως τα Dexter και Law and Order SUV.

Η ίδια η RIAA ισχυρίζεται πως δεν ήταν εργαζόμενοι της αυτοί που κατέβασαν πειρατικό υλικό μα πως, προφανώς, κάποια άλλη εταιρεία -που σχετίζεται με τη διαχείριση του site της- χρησιμοποίησε τις δικές της διευθύνσεις για να κατεβάσει πειρατικό υλικό. Το πρόβλημα με αυτό το σκεπτικό είναι πως ακριβώς το ίδιο έχουν ισχυριστεί και χρήστες που βρέθηκαν απέναντι της σε δικαστήρια, όπου και, για να το θέσουμε απλά, η απάντηση της ήταν “δεν μας ενδιαφέρει, ας προσέχατε ασφαλίζοντας το δίκτυο σας, τώρα πληρώστε μας”. Στη δική της περίπτωση γιατί να μην ισχύει το ίδιο; Γιατί να “εξαιρεθεί” και να μην βρεθεί κάποιος να της πει, με τη σειρά του, “δεν μας ενδιαφέρει, ας προσέχατε ασφαλίζοντας το δίκτυο σας, τώρα πληρώστε μας”;

Όσο για τον Σαρκοζί, δεν ύπήρξε κάποια επίσημη απάντηση για το ζήτημα.

Source:

TorrentFreak said it used the YouHaveDownloaded.com site to find instances of IP addresses within the RIAA and the DHS linked to downloads of copyrighted content from BitTorrent.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.