Κατάθλιψη στο Twitter

Βαριά κατάθλιψη φαίνεται να ταλαιπωρεί εκατομμύρια χρήστες, και δεν έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα και έλλειψη χρημάτων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της κρίσης που διανύουμε. Από που φαίνεται κάτι τέτοιο; Μα… Από το Twitter, φυσικά!

Ομάδα του Πανεπιστημίου του Vermont πήρε ένα “μικρό δειγματάκι” από… 46 δισεκατομμύρια λέξεων που “παίζουν” στο Twitter στο διάστημα των τριών τελευταίων ετών, τις οποίες και έδωσε στην ομάδα Μechanical Turk της Amazon (πρόκειται για ομάδα από ανθρώπους που εκτελούν εργασίες οι οποίες φαινομενικά θα ολοκληρώνονταν καλύτερα από υπολογιστές, αν δεν απατούνταν το “ανθρώπινο στοιχείο” – όπως η συγκεκριμένη περίπτωση). Αυτή “χαρακτήρισε” τις λέξεις με… βαθμούς ευτυχίας.

Στη συνέχεια, οι λέξεις, ο ρυθμός εμφάνισης τους, οι χρονικές στιγμές κ.λπ. αναλύθηκαν και… Και τα αποτελέσματα είναι, αν μη τι άλλο, άκρως ενδιαφέροντα, αφού από ό,τι φάνηκε, όσο περνούσε ο καιρός κατά αυτά τα τρια χρόνια, τόσο πιο “δυσάρεστες λέξεις” άρχιζαν να κυριαρχούν.

Από ό,τι “έδειξε το Twitter”, λοιπόν, όλος ο πλανήτης (ή, τουλάχιστον, όσοι κάτοικοι του έχουν πρόσβαση στο Twitter) p;asxeι από κατάθλιψη!

Ody's thoughts

Κουράγιο… Ο,τι κι’ αν είναι, θα περάσει!

Source:

”It appears that happiness is going down,” says a University of Vermont researcher and head of a new study on wellbeing. The proof? Twitter, of course. Millions of users point to a global depression of an entirely non-monetary kind.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.