Η GoDaddy σταματά να υποστηρίζει τον SOPA

Μετά από τις απειλές και τη γενική κατακραυγή, η πασίγνωστη εταιρεία φιλοξενίας sites GoDaddy απέσυρε την υποστήριξη της για το νόμο “φίμωσης του web” αντιμετώπισης της πειρατείας, SOPA.

Η GoDaddy, όπως είχαμε αναφέρει, ήταν μια από όσους έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους για το νέο νόμο που αυτή τη στιγμή “προσπαθεί να περάσει” στην Αμερική, ο οποίος θεωρητικά έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της πειρατείας μα, πρακτικά, είναι ταυτόσημος με τη φίμωση του Internet.

Η GoDaddy τυγχάνει ένας από τους μεγαλύτερους “hosts” του Internet και φιλοξενεί πραγματικά χιλιάδες sites – άσχετα από το αν συχνά την κατακρίνουν για “απαράδεκτη εξυπηρέτηση”, “κακή τεχνική υποστήριξη” κ.λπ. Λίγο-πολύ… όλες οι εταιρείες του είδους αντιμετωπίζουν τέτοιες κατηγορίες (αν και, ομολογουμένως, η GoDaddy πέφτει περισσότερο στην κατηγορία του… “πολύ”).

Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, οι… απειλές από ουκ ολίγους διαχειριστές sites που φιλοξενούνται σε αυτήν, ανάμεσα στους οποίους και ο Ben Hu του Cheezeburger Network, έπιασαν τόπο, και η εταιρεία αναγκάστηκε να δηλώσει πως δεν θα υποστηρίξει, τελικά, τον SOPA. Το ίδιο είχε αναφέρει και ο Jimmy Wales, ιδρυτής της Wikipedia που επίσης “στεγάζεται” στη GoDaddy, αλλά και αρκετοί άλλοι.

Source:

Giant domain name registrar GoDaddy.com has pulled its support from the controversial Stop Online Piracy Act after owners of several websites announced they would take their business elsewhere.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.