Αποκαλύφθηκε το socl της Microsoft – δεν είναι “απάντηση στο Facebook”

Η εδώ και καιρό φημολογούμενη “απάντηση στο Facebook” από πλευράς Microsoft μόλις αποκαλύφθηκε και, τελικά, δεν είναι ένα τυπικό “κοινωνικό δίκτυο”, ούτε μια πραγματική προσπάθεια κυριαρχίας στο χώρο του social networking από πλευράς της. Αντίθετα, είναι ένα… εργαλείο για μαθητές!

Δημιούργημα της Microsoft Research, στην πράξη το socl ναι μεν έχει κάποια στοιχεία από Facebook και Google+, μα καταλήγει να είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Σε αυτό συναντώνται εργαλεία που βοηθούν τους μαθητές να συναντώνται online και να συνεργάζονται συνδυάζοντας “περιεχόμενο από το web”, κείμενα, φωτογραφίες και video, με στόχο τη δημιουργία παρουσιάσεων με αυτά – και, φυσικά, τη χρήση τους ως αφορμή για συζητήσεις.

Οι μαθητές μπορούν να “χτίζουν κοινότητες” μέσα από αυτό, ενώ δίνεται έμφαση στην αναζήτηση και τον εντοπισμό “περιεχόμενου” για αυτές μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing. Και ναι, υπάρχει ενός είδους “απάντηση” στα Hangouts του Google+, που εδώ ονομάζονται Video Parties, ενώ για “να συνδεθεί” κανείς στην υπηρεσία μπορεί αντί να εγγραφεί να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του στο Facebook.

Για την ώρα η πρόσβαση είναι περιορισμένη σε συγκεκριμένα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά αναμένεται πως στο κοντινό μέλλον το socl θα ανοίξει πλήρως τις πύλες του σε όλο τον κόσμο.

Source:

Microsoft has officially unveiled So.cl, and contrary to Facebook-challenger expectations it’s a hybrid system pulling together social networking and search and targeted at students. Found at so.cl, the new tool allows “montages of visual web content” including photos, video and text to be constructed and shared for collaborative editing and discussion, as well as “video parties” for real-time conversation.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.