Batman: The Dark Knight Rises: νέο trailer και 6 λεπτά από τη “leaked” εισαγωγή

The_Dark_Knight_Rises.jpg.jpg

Ο Christopher Nolan θεωρούταν ούτως ή άλλως ένας μεγάλος σκηνοθέτης, αλλά το ότι κατάφερε αυτό που μέχρι τότε φαινόταν αδύνατο του χάρισε το status του… Θεού στο κινηματογραφικό στερέωμα: πήρε μια ιστορία με υπερήρωες -ναι, για τον Batman μιλάμε- και την μετέτρεψε σε μια επική μα συνάμα ρεαλιστική περιπέτεια που εκμηδένιζε τον ανταγωνισμό. Με εξαιρετικό cast που έδωσε εκπληκτικές ερμηνείες, μοναδικό σενάριο και απίθανα εφέ, ο Nolan κατάφερε να κάνει αυτό που δεν είχαν καταφέρει τόσοι και τόσοι σκηνοθέτες στο παρελθόν, με τα δικά τους Spider-Man, X-Men κ.λπ. κ.λπ.: να κάνει ακόμη και κόσμο που όχι μόνο δεν ασχολούταν, μα… σιχαινόταν και από πάνω οτιδήποτε είχε να κάνει με “υπερήρωες” και “άντρες ντυμένους με περίεργες στολές” να τρέχει στον κινηματογράφο να δει την ταινία της χρονιάς.

Έτσι δικαιολογείται που για το sequel της ταινίας μεγάλοι ηθοποι του Hollywood που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε ταινία του είδους… έκαναν σειρά και τον παρακαλούσαν να συμμετάσχουν στο νέο του project. Ο ίδιος επέλεξε ό,τι θεώρησε πως θα ταίριαζε σε αυτό, “έριξε πόρτα” στους περισσότερους από αυτούς και μέσα από αυτό μας έδωσε τον καλύτερο κινηματογραφικό Joker και μια ερμηνεία που σημάδεψε για πάντα το Hollywood. Έτσι, απέκτησε το δικαίωμα -και το… “ελεύθερο”- από τους παραγωγούς του να έκανε ό,τι ήθελε στο επόμενο project του. Η ίδια κατάσταση επαναλείφθηκε, με ηθοποιούς να τον χιλιοπαρακαλάνε να συμμετάσχουν σε αυτό, κόσμο και κοσμάκη να προσπαθεί να αποσπάσει την παραμικρή πληροφορία για το “με τι έχει να κάνει”, και… Και έτσι αξιωθήκαμε να δούμε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που, όπως και το Matrix πριν περίπου μια δεκαετία, επαναπροσδιόρισε τους κανόνες και ξανάφερε την επιστημονική φαντασία στο προσκήνιο, δικαιώνοντας όσους ισχυρίζονται πως δεν είναι ανάγκη να έχει να κάνει με… πράσινα ανθρωπάκια και μεταλλικά ρομπότ. Ναι, για το Inception μιλάμε.

Όλη αυτή η εισαγωγή για να φτάσουμε στο trailer του τρίτου Batman; Μα, φυσικά… Θεωρήσαμε πως ήταν αναγκαία διότι μαζί με αυτό, έχουμε και έξι λεπτάκια από την εισαγωγή της ταινίας, όπως αυτά προβλήθηκαν σε… λίγους και εκλεκτούς. Οφείλαμε, λοιπόν, να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο “τι εστί Nolan” και στο μεγαλείο των τελευταίων projects του διότι, απλά, μέσα σε αυτά τα έξι λεπτάκια καταφέρνει να συνδυάσει όσα εντυπωσίασαν στα δυο προηγούμενα Batman αλλά και στο Inception σε μια μοναδική σκηνή δράσης. Είναι έξι λεπτάκια που καταφέρνουν να σε πορώσουν τόσο που δεν καταλαβαίνεις για πότε πέρασαν, μα που ταυτόχρονα μοιάζουν αιώνας – και που μόλις τελειώνουν, νιώθεις ένα κενό διότι “ντεν έκει άλλο καρντιά μου”, μέχρι, τουλάχιστον, την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας. Έξι λεπτάκια μεγαλείου, που αφού τα δεις στο repeat 7-8 φορές, μετά σκέφτεσαι το πώς θα είναι η εμπειρία του να τα δεις και σε IMAX – αφού είναι σίγουρο πως, ναι, θα τα δεις και στον κινηματογράφο.

Ίσως η σημαντικότερη ταινία του 2012, το The Dark Knight Rises, και κατάληξη της νέας κινηματογραφικής τριλογίας του Batman από τον Christopher Nolan, επιτέλους “ανοίγει τα χαρτιά της”. Θαυμάστε…

Το νέο teaser trailer:

…και η leaked εισαγωγή:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.