Ο Harrison Ford στο Ender’s Game;!

enders-game.jpg.jpg

Ένα από τα αριστουργήματα της Επιστημονικής Φαντασίας, το Ender’s Game περιγράφει την εξέλιξη του μικρού Ender Wiggins από ανέμελο παιδί σε ανήλικο στρατιωτικό ηγέτη, στη μάχη της ανθρωπότητας κατά μιας εντομοειδούς φυλής εξωγήινων. Και τώρα που η μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο έχει επιτέλους… “πάρει φόρα”, έχουν αρχίσει να συζητούνται και τα ονόματα των ηθοποιών που πιθανότατα θα ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες του βιβλίου. Αν και δεν μιλάμε καν για casting, απλά για αρχικές συζητήσεις, αρκετό ενδιαφέρον έχει πως ανάμεσα σε άλλα ακούγεται και το όνομα του Harrison Ford.

Αν ο Ford δείξει ενδιαφέρον, και φυσικά αν… “τα βρουν” στα οικονομικά, θα αναλάβει το ρόλο του Στρατηγού Hyrum Graff, ο οποίος στο βιβλίο είναι ουσιαστικά ο μέντορας του πρωταγωνιστή Ender, ένας αυστηρός και εκ φύσεως… “ξινός” χαρακτήρας, που τον πιέζει συνεχώς διότι αναγνωρίζει τις προοπτικές του και προσπαθεί “να του βγάλει το ηγετικό του”. Μάλλον δεν είναι και τόσο… spoiler να αναφέρουμε πως τελικά τα καταφέρνει.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα ρόλο που ταιριάζει γάντι στον Harrison Ford, και θυμίζει συνδυασμό του Στρατηγού που έπαιξε στο πρόσφατο Cowboys VS Aliens με αυτόν του Han Solo από το Star Wars.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως για το ρόλο του μικρού Ender (στο βιβλίο παρουσιάζεται σε ηλικίες από 8 έως 12 ετών) λέγεται πως “έχει κλείσει” ο Asa Butterfield που πρόσφατα απέδειξε τις ικανότητες του στην ταινία Hugo του Martin Scorsese.

Source:

Now that the producers have found their young lead, their focus turns to the adult lead of Colonel Hyrum Graff, the Commander of Training for the International Fleet, an elite boys’ military academy. Viggo Mortensen had been targeted for the role, but those talks didn’t work out and producers are now discussing another group of veteran thesps, including Harrison Ford.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.