Οι πρώτες εικόνες από το Cloud Atlas των αδελφών Wachowski

Όλοι θυμούνται τους αδελφούς Wachowski από το πρώτο Matrix. Οι περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν τα δυο sequels και έχουν… “κάψει” ολοκληρωτικά το… απλά απαράδεκτο Speed Racer. Και κάποιοι ίσως θυμούνται πως οι ίδιοι είχαν εκτελέσει και χρέη παραγωγών στο εξαιρετικό -και, τώρα πια, “classic”- V for Vendetta. Έτσι, μάλλον είναι λογικό πως όσοι γνωρίζουν για το νέο project τους, το περιμένουν πώς και πώς: βασισμένο σε ένα μοναδικό βιβλίο Επιστημονικής Φαντασίας, το ομώνυμο Cloud Atlas αναμένεται πως θα αποτελέσει ένα ακόμη highlight στην μέχρι τώρα πορεία των Wachowski, μια “από τις καλές τους” προσπάθειες, αφού έχει όλα τα φόντα για κάτι τέτοιο. Και μόλις κυκλοφόρησαν οι τρείς πρώτες εικονούλες από αυτό.

Το Cloud Atlas είναι ομολογουμένως όχι μόνο αρκετά… περίεργο ως ιστορία, αλλά και πολύ δύσκολο να αποδοθεί κινηματογραφικά – και αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους που περιμένουμε την ταινία: πώς θα καταφέρουν την “οπτική” απόδοση της στο “γραμμικό” μέσω του κινηματογράφου; Στο βραβευμένο βιβλίο του David Mitchell “μπλέκονται” έξι ιστορίες, που απλώνονται χρονικά σε μια περίοδο περίπου τεσσάρων αιώνων και σε δραματικά διαφορετικές τοποθεσίες.

Μέσα από αυτές, ο αναγνώστης ταξιδεύει από τις νήσους Chatham στη Νέα Ζηλανδία, το 1850, μέχρι την Κορέα του 21ου αιώνα και τη Χαβάη του μετα-αποκαλυπτικού μέλλοντος. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα τους, η “ψυχή” των πρωταγωνιστών, αφού όλοι τους είναι μετενσαρκώσεις του ίδιου χαρακτήρα. Και εδώ “κολλάει” και ο τίτλος, “Cloud Atlas”, με το “Σύννεφο” (Cloud) να εκφράζει την όμοια μεν, μεταβαλλόμενη δε φύση του “χάρτη” (Atlas) που προσδιορίζει την ανθρώπινη φύση.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Tom Tykwer, γνωστός από τα Run Lola Run, Heaven, Perfume: the Story of a Murderer και The International, σε συνεργασία με τους Wachowski – που σκηνοθετούν παράλληλα με αυτόν διαφορετικά τμήματα της ταινίας. Η παραγωγή μόλις ολοκληρώθηκε στα Studio Babelsberg της Γερμανίας, ενώ συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως οι Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Hugo Weaving, James D’Arcy, Susan Sarandon και οι διάσημοι εις τας Ασίας Zhou Xun και Doona Bae. Το αναμένουμε γύρω στον Οκτώβριο του 2012.

Info

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στη σχετική καταχώρηση της Wikipedia και στην IMDB. Όσο για το βιβλίο, μια αναλυτικότερη περιγραφή από τη Wikipedia βρίσκεται εδώ, και μπορείτε να το παραγγείλετε και από το Amazon, από εδώ.

[src url=http://www.slashfilm.com/cloud-atlas-concept-art/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.