Η Indie Game: The Movie “πάει Sundance”

Indie_Game-The_Movie.jpg.jpg

Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα στην Indie Game: The Movie, μια ανεξάρτητη ταινία που έχει ως θέμα τα ίδια τα “ανεξάρτητα παιχνίδια” και, κυρίως, τους δημιουργούς τους, τα άτομα που δεν βρίσκονται ακόμη “μέσα στη βιομηχανία παραγωγής παιχνιδιών” και που “χτίζουν” με κόπο και θυσίες τα δικά τους παιχνίδια συχνά εις βάρος της προσωπικής τους ζωής. Μόνο και μόνο διότι, απλά, λατρεύουν τα games ως μέσο, ως είδος ψυχαγωγίας, ως μορφή τέχνης. Ζουν για αυτά.

Τώρα, η συγκεκριμένη ταινία -που από ό,τι φαίνεται έχει ολοκληρωθεί- φαίνεται πως αποδείχθηκε ανώτερη των αρχικών προσδοκιών των δημιουργών της, και έτσι… “πάει Sundance”! Με άλλα λόγια, θα προβληθεί ανάμεσα σε πλήθος άλλων ταινιών πιο… “πεζής” θεματολογίας, και θα διαγωνιστεί με αυτές, στην κατηγορία World Cinema Documentary Competition, στο Sundance Film Festival του 2012.

…και μετά από αυτό, λογικά περίπου το καλοκαίρι του 2012 ή λίγο αργότερα, θα κυκλοφορήσει σε DVD και μέσω “ψηφιακής διανομής” (όπως λέμε “θα μπορούμε να την αγοράσουμε και κατεβάσουμε”) για να αξιωθούμε να τη δούμε και εμείς.

[src url=http://www.destructoid.com/indie-game-the-movie-bound-for-sundance-217041.phtml]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.