The Girl With The Dragon Tattoo – το extended trailer των… 8 λεπτών!

The_Girl_With_The_Dragon_Tattoo_Extended_Trailer.jpg.jpg

Το The Girl With The Dragon Tatoo ακολουθεί τον… κανόνα του αμερικάνικου κινηματογράφου που θέλει οποιαδήποτε μη-αγγλόφωνη ταινία να είναι… ανάξια προβολής και αποδοχής από το εκεί κοινό – και με αυτό εννοούμε πως “είναι remake μιας εξ’ αυτών”, της ομώνυμης ταινίας που μας ήρθε από τη Σουηδία. Βασικότερη “δύναμη” της αρχικής σουηδικής εκδοχής, το σενάριο της, βασισμένο στο best seller του Stieg Larsson, αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες από το σύνολο του cast της.

Σχεδόν πάντα λοιπόν τα remakes του είδους καταλήγουν να είναι αυτό που λέμε… “αμερικανιές”: ξεκινούν με τη λογική “ω, καλή ιδέα αυτή, και αποδεδειγμένα επιτυχημένη, θα την κάνουμε και εμείς” και αρχίζουν να αντικαθιστούν τους καλούς ηθοποιούς των originals “με ό,τι είναι της μόδας” εκείνη την περίοδο, “απλοποιούν” το σενάριο για να… είναι κατανοητό στον μέσο χαμπουργκεροφάγο Αμερικάνο (έτσι, τουλάχιστον, τον αντιμετωπίζουν), και καταλήγουν, με λίγα λόγια, να… αλλάζουν τα φώτα στην αρχική ταινία, δημιουργώντας μια “light” εκδοχή της που κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από τους κινηματογράφους και στη συνέχεια μένει να… πιάνει αράχνες στα ράφια των DVD clubs και να προβάλλεται όταν κάποια κανάλια δεν έχουν να δείξουν κάτι καλύτερο. Το συγκεκριμένο remake, όμως, δείχνει να σπάει τον κανόνα σε όλους -μα όλους- τους τομείς.

Πρώτα από όλα, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο αρχικό σενάριο. Μοναδική επέμβαση, και θετικότατη, πως λέγεται ότι έχει εμπλουτιστεί με πρόσθετες πληροφορίες από το βιβλίο του Larsson που δεν είχαν βρει το δρόμο τους στην αρχική σουηδική ταινία. Οι ηθοποιοί απέχουν αρκετά από το… “μοδάτοι” και έχουν αποδείξει την αξία τους με αρκετούς απαιτητικούς ρόλους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως τη σκηνοθεσία δεν έχει αναλάβει κάποιος άγνωστος σε μια προσπάθεια “να πιάσει την καλή” -και να… “είναι οικονομικός” για την εταιρεία παραγωγής- μα ο “πολύς” David Fincher, οι ταινίες του οποίου θεωρούνται σχεδόν στο σύνολο τους “διαμάντια της 7ης Τέχνης”.

Και ως απόδειξη, εδώ και λίγο καιρό άρχισε να προβάλλεται ένα… οκτάλεπτο trailer (!!!), το οποίο παρά την έκταση του καταφέρνει να “σε αρπάζει” και να μην καταλαβαίνεις για πότε πέρασε ο χρόνος! Πατήστε play παρακάτω και αφήστε το “να cacheάρει για να μην σας παγώσει στη μέση”.

Εν συντομία, “μέχρι να φορτώσει” – και αν δεν γνωρίζετε το θέμα της ταινίας, μη έχοντας δει την αρχική εκδοχή ή διαβάσει το βιβλίο, δημοσιογράφος-συντάκτης με ειδίκευση στις δυσκολότερες των ερευνών καλείται από πλούσιο ηλικιωμένο σε απομακρυσμένη έπαυλη για να γράψει τη βιογραφία του. Στην πραγματικότητα, αναλαμβάνει να βρει κάποια στοιχεία για μια από τις αδελφές του που είχε εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες πριν από περίπου 40 χρόνια. Έτσι, αρχίζει να ξεμπλέκει το κουβάρι του μυστηρίου, στο οποίο εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους τα υπόλοιπα μέλη της πολυπληθούς οικογένειας. Ως βοήθεια στο δύσκολο έργο του, ο εκδοτικός οίκος για τον οποίο εργάζεται του συστήνει τη δεσποινίδα Salander. Περίεργη, “φρικιό”, αμφισεξουαλική, πανέξυπνη, με… έμφυτες ικανότητες στο hacking και φωτογραφική μνήμη, η Salander αποδεικνύεται το κλειδί που θα τον βοηθήσει να ενώσει τα κομμάτια του puzzle.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.