Μαϊμούδες “ελέγχουν” τη Fukushima

Τα ραδιενεργά απομεινάρια του ατυχήματος στη Fukushima μάλλον θα μας συνοδεύουν για χρόνια – και ίσως η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο να έχει μετατραπεί σε μια νέα “Ζώνη”, αντίστοιχη αυτής του γνωστού παιχνιδιού Stalker (αν και -ελπίζουμε- χωρίς τα μεταλλαγμένα πλάσματα και τα περίεργα φαινόμενα). Πώς θα μπορούσαν οι ασιάτες έταιροι μας να περιπλανηθούν σε αυτή για να ελέγξουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας δίχως να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο… μετάλλαξης (ή, έστω, καρκίνου); Μα, με μαϊμούδες, φυσικά!

Δεκατέσσερις ομάδες από τους… τριχωτούς συγγενείς μας έχουν οργανωθεί από το Πανεπιστήμιο της Fukushima, έχουν εξοπλιστεί με μετρητές ραδιενέργειας και κολάρα με GPS (για να ελέγχεται η θέση τους – ίσως είναι διπλοί πράκτορες και φοβούνται πως θα αυτομολήσουν στη Ρωσία), και είναι έτοιμες για ένα ταξιδάκι “στη Ζώνη” στα πέριξ του εργοστασίου.

Ody's thoughts

…και πέρα από το όποιο χιούμορ, κάπου εδώ χρειάζεται μια δυναμική είσοδος από την PETA, την Greenpeace και όποιον άλλο “συνειδητοποιημένο” σκεφτεί πως ΚΑΙ οι μαϊμούδες, όπως και οι άνθρωποι, θα συναντήσουν στο άμεσο μέλλον προβληματάκια από την έκθεση σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Ναι, “δεν είναι άνθρωποι”, αλλά… “Αλλά”.

Source:

Problem: nobody knows just how bad the radioactive contamination is at Fukushima, nine months later. Prediction: still pretty bad. Solution: send in a bunch of monkeys armed with radiation meters and GPS collars, hope for the best. Let’s do it!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.