Καλύτερο από το σκάκι το… Starcraft 2 για επιστημονικές μελέτες!

Starcraft_2-Protoss.jpg.jpg

Το σκάκι ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα “όπλα” των επιστημόνων που καταπιάνονται με τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Από ό,τι φαίνεται, όμως, το StarCraft… κερδίζει το πρωτάθλημα, αφού οι ίδιοι επιστήμονες το θεωρούν πια πολύ-πολύ καλύτερο για τις ανάγκες τους.

Κατά τις έρευνες τους, το σκάκι τους βοηθά να παρατηρούν τις ικανότητες του ατόμου όσον αφορά στην προσοχή, την παράλληλη ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών (όπως λέμε “multitasking”), καθώς και μάθησης. Το StarCraft κάνει τα ίδια, και ακόμη γρηγορότερα, ακόμη πιο έντονα.

Και το καλύτερο είναι πως αν οι εκτιμήσεις του επιστήμονα Mark Blair είναι σωστές, ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς τις ζωής μας τις… εκπληκτικές ικανότητες στο multitasking που αναπτύσσει κανείς μέσω του StarCraft 2 (αφού ο τίτλος απαιτεί την ταχύτατη και συνεχή μετατόπιση της προσοχής του παίκτη ανάμεσα σε διαφορετικές μονάδες μάχης και στατιστικές).

[src url=http://kotaku.com/5865779/starcraft-ii-might-be-better-than-chess-for-science]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.