Η Συρία απαγορεύει τα iPhone (για να εμποδίσει τη διάδοση πληροφοριών)

Σε άλλη μια λαμπρή περίπτωση του “μα-δεν-το-έχουν-μάθει-ακόμη-πως-τέτοιες-κινήσεις-γυρίζουν-μπούμερανγκ”, η Συρία αποφάσισε να… απαγορεύσει τα iPhones σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη “λαϊκή δημοσιογραφία”, τους bloggers και τους απλούς χρήστες του Internet που, με την κάμερα του iPhone τους, έχουν ούκ ολίγες φορές αναλάβει χρέη δημοσιογράφου.

Πέρα από το όποιο κοινωνικοπολιτικό ζήτημα, εμείς βλέπουμε την όλη υπόθεση και από μια εντελώς διαφορετική άποψη: φαντασθείτε πόσο μα πόσο καλή διαφήμιση είναι αυτή για… την κάμερα του iPhone 4S, που η Apple πασχίζει να προβάλλει ως βασικό λόγο προτίμησης του από τον ανταγωνισμό αλλά και αναβάθμισης σε αυτό αν έχεις ένα παλαιότερο! Φαίνεται περίεργο; Μα, γιατί; Μήπως το “απαγορεύονται τα iPhone” και ουχί το “απαγορεύτονται τα κινητά με υψηλής ποιότητας κάμερα και ειδικά όλα τα μοντέλα της τελευταίας διετίας” φαίνεται πιο φυσιολογικό;

Ody's thoughts

…και να δεις που μετά από κάτι τέτοιο θα περίμενα τον Steve Jobs να… πεταχτεί από μια γωνία, επιστρέφοντας με ένα τεράστιο χαμόγελο, έχοντας καταφέρει το μεγαλύτερο κόλπο marketing στην ιστορία του ever! Α, ρε Steve…

Source:

Most footage of protests from Syria in recent months has clearly been filmed on smartphones. Not for much longer, though: the government just banned iPhones.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.