Η κρίση “χτύπησε” και το Aion – γυρνά σε Free to Play

Με το “κρίση” του τίτλου μας δεν αναφερόμαστε τόσο στην τρέχουσα οικονομική κρίση -αν και σίγουρα έχει παίξει και αυτή ρόλο- αλλά “στην κρίση των MMORPG” ο χώρος των οποίων έχει εδώ και καιρό “διαλυθεί” από το World of Warcraft αναγκάζοντας τα περισσότερα από αυτά “να το γυρίσουν” σε Free to Play μοντέλο εσόδων για να επιβιώσουν. Τελευταίο θύμα της… κρίσης, λοιπόν, το αρκετά φιλόδοξο Aion της NCSoft, στο οποίο οι μάχες δεν περιορίζονται στο έδαφος μα εξελίσσονται και στον αέρα.

Το Aion “θα το γυρίσει” σε Free to Play χάρη στη συνεργασία των NCSoft και Gameforge, αφήνοντας μια ομάδα 38 ατόμων να το συντηρεί για όλη την Ευρώπη. Στο επίσημο site του αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς πως ο λόγος του “γυρίσματος” είναι πως ο κόσμος του παιχνιδιού έχει σχεδόν… νεκρώσει, και πρόκειται για μια (προφανώς τελευταία) προσπάθεια “να μαζευτεί κόσμος”.

Source:

The MMO, which launched in September 2009, will move to F2P as part of a partnership between NCSoft and Gameforge, with 38 people from the latter now in charge of looking after the game for Europe.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.