Χαρείτε άπαντες οπαδοί του χιούμορ στα παιχνίδια: συνεργασία Gilbert – Schafer!

gilbertfine1.jpg.jpg

Οι “παλιοί” στο χώρο του gaming, που πρόλαβαν τα adventures των Sierra και LucasArts, μάλλον γνωρίζουν πολύ καλά τα ονόματα Ron Gilbert και Tim Schafer. Αμφότεροι μέσα από τη LucasArts μας έδωσαν ορισμένους από τους κλασσικότερους τίτλους του είδους, που πάντα χαρακτηρίζονταν από την ευρηματικότητα και φαντασία τους, αλλά και, κυρίως, το πολύ καλό χιούμορ τους. Τίτλους όπως το Maniac Mansion, τη σειρά Monkey Island και το Grim Fandango. Στην πορεία, τα adventures πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και αυτοί συνέχισαν την πορεία τους, καθένας αυτόνομα αλλά παράλληλα. Και να που τώρα αποφάσισαν να ξανασυνεργαστούν, σε ένα νέο τίτλο που παραπέμπει στις κλασσικές, εκπληκτικές δουλειές του παρελθόντος τους.

gilbertfine2.jpg.jpg

Gilbert και Schafer είχαν απομακρυνθεί ως ένα σημείο από τα adventures δημιουργώντας μέσα από τις νέες εταιρείες και συνεργασίες τους παιχνίδια όπως τα Psychonauts, DeathSpank και Brutal Legend. Όλα, όμως, διέπονταν από το χιούμορ που χαρακτήριζε και τους παλαιότερους “από κοινού” τίτλους τους, όλα έδειχναν κάποια χαρακτηριστικά των κλασσικών adventures να “τρυπώνουν” στη δομή και τη δράση τους. Ο νέος τίτλος τους, για τον οποίο δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα πέρα από τις δυο εικόνες που βλέπετε και εδώ, λέγεται πως αποτελεί αναβίωση ενός project που είχαν ξεκινήσει πριν καν μας δώσουν τα κλασσικά Maniac Mansion και Monkey Island, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για έναν τίτλο του… ξεχασμένου μα αγαπημένου αυτού είδους.

[src url=http://www.gamefront.com/ron-gilbert-to-team-up-with-double-fine-concept-art-revealed/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.