Φθηνότερα τα “κατεβασμένα” παιχνίδια του PS Vita

Μεγάλο χτύπημα για την… ας πούμε αγορά των “υλικών” παιχνιδιών θα αποτελέσει η διάθεση των ψηφιακών εκδοχών τους για το PS Vita, αν όντως ισχύει μια πρόσφατη φήμη που τα θέλει να πωλούνται μέχρι και 40% φθηνότερα από τις “υλικές” εκδοχές τους. Με το “υλικές” εννοούμε, φυσικά, “σε δισκάκι/κάρτα μνήμης/cartridge/κασσέτα 90 λεπτών/οτιδήποτε”, “σε κουτί” και “σε καταστήματα που επισκέπτεσαι ο ίδιος”, ενώ με το “ψηφιακές” μιλάμε για “την αγορά τους μέσω Internet και το κατέβασμα τους”. Τα δεύτερα, λοιπόν, θα είναι μέχρι και 40% φθηνότερα. Λένε. Οι φήμες.

Αν λοιπόν η Sony δεν κάνει κάποια από τα… γνωστά λάθη της με την ενσωμάτωση πρόσθετων περιορισμών και DRM στους “κατεβάσιμους” τίτλους της, θα πρέπει να είναι… τρελός κάποιος (ή φανατικός συλλέκτης παιχνιδιών) για να προτιμήσει την σχεδόν-κατά-το-ήμισυ ακριβότερη “υλική” εκδοχή τους. Το αρχικό κόστος των “υλικών” εκδοχών λέγεται πως θα κυμαίνεται στα $39,99, που σημαίνει πως η ψηφιακή εκδοχή τους στο PSN θα κυμαίνεται στα $23.

Βέβαια, υπάρχει και το πρόσθετο προβληματάκι πως “ψηφιακά” θα πει και “κατεβάζω αρχεία και τα αποθηκεύω κάπου” – και το “κάπου” στην περίπτωση του PS Vita είναι οι πανάκριβες κάρτες μνήμης του, νέου τύπου, ασύμβατες με οποιαδήποτε άλλη συσκευή και σχεδιασμένες ειδικά για αυτό. Μια καρτούλα για το PS Vita χωρητικότητας 32GBs θα “βάλει μέσα” τον επίδοξο gamer κατά περίπου $120 (!!!).

Ody's thoughts

Κααααααι ΕΤΣΙ εξηγείται το κόστος των κατεβασμένων εκδοχών: ό,τι “χάνει” η Sony από τις “υλικές” εκδοχές τους θα το ξανακερδίζει από τις… κάρτες μνήμης που θα πρέπει να αγοράζει κανείς για να τους αποθηκεύει! Και να δεις που, με κάποιο μαγικό τρόπο, θα μας πείσει πως αυτό μας συμφέρει!

Source:

Rumor has it that PlayStation Vita games downloaded from PSN will be 40% cheaper than their store-bought counterparts, which may explain the utterly mental memory card pricing structure.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.