Υποχρεωτικές οι κάρτες μνήμης στο PS Vita

PS_Vita_Memory_Card.jpg.jpg

Σε μια απολύτως… ας πούμε “ύπουλη” κίνηση, διότι δεν θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε αλλιώς, η Sony ανακοίνωσε πως πολλοί τίτλοι του πολυαναμενόμενου PS Vita, του “PSP 2”, θα απαιτούν την ύπαρξη κάρτας μνήμης για τη σωστή λειτουργία τους. Κυρίως “για να σώζουν”, αν και δεν αποκλείεται κάποιοι να αποθηκεύουν και πρόσθετο περιεχόμενο σε αυτήν. Έτσι, όποιος δεν… “τα σκάσει” για να αγοράσει και μια κάρτα μνήμης μαζί με αυτό -διότι, όχι. δεν “περιέχεται στο πακέτο”- μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων: να μην μπορεί να αποθηκεύει την πρόοδο του σε κάποιο παιχνίδι ή να έχει πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο.

Θεωρητικά βέβαια, πάντα θα μπορεί κανείς να τελειώσει ένα παιχνίδι “μονοκοπανιά”, που μεταφράζεται σε “με την κατά τα άλλα φορητή κονσόλα συνδεδεμένη στο φορτιστή, καμπουριασμένος επί 5-10 ή και βάλε -σε τίτλους σαν το Disgaea- ώρες επάνω από την οθονίτσα της”. Και έτσι, μάλλον όλοι θα αποφασίσουν να πάρουν και μια καρτούλα μνήμης μαζί με την νέα κονσολίτσα τους. Εδώ, όμως, υπάρχουν δυο ακόμη προβληματάκια.

Οι καρτούλες είναι “ειδικά για το PS Vita” και πανάκριβες: αρχίζουν από τα $24,99 για μια κάρτα των 4GB και φτάνουν στα $119,99 για μια κάρτα των 32GBs. Βάλτε και ότι το PS Vita “θα παίζει” πολύ με το PSN, και άρα “θα κατεβάζεις πράγμα”, και οι κάρτες 4GBs και 8GBs φαίνονται εξαρχής πολύ “λίγες”. Έτσι, στην πράξη, οι βιώσιμες επιλογές αρχίζουν από τα 16GBs, για το ευτελές ποσό των $69,99.

Και έτσι, η πραγματική τιμή του PS Vita ανεβαίνει από τα $249,99 (για τη “μικρή”, “απλούστερη” έκδοση) κοντά στα $320. Με’ γειά μας.

[src url=http://www.ps3hax.net/2011/12/ps-vita-memory-card-required-to-play-certain-games/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.