Το Command & Conquer στο web, με το Tiberium Alliances

Μια ενδιαφέρουσα ειδησούλα που “μας ξέφυγε” είναι πως η Electronic Arts “έδωσε τα ηνία” της ανάπτυξης του επόμενου Command & Conquer: Generals στη BioWare, που με τα Mass Effect, Dragon Age, το Star Wars MMO που “έψησε” με τη Lucasarts και τώρα αυτό, μάλλον πρέπει να είναι πια μια από τις πιο πολυάσχολες εταιρείες του χώρου. Μάλλον, όμως, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το ότι θα δούμε όχι έναν, αλλά δυο τίτλους της σειράς στο πολύ κοντινό μέλλον: το προαναφερθέν Command & Conquer: Generals 2 που αναπτύσσει η BioWare και το Command & Conquer: Tiberium Alliances που ετοιμάζεται από τη Phenomic για λογαριασμό της Electronic Arts ως… web game!

Ναι, καλά διαβάσατε: το Command & Conquer έρχεται στους browsers μας, αφού το Tiberium Alliances της Phenomic “χτίζεται” αποκλειστικά με HTML5 και σχετικές τεχνολογίες, ώστε να μπορεί να “παίξει” απευθείας μέσω των σύγχρονων browsers. Και αυτό σημαίνει και “σε οτιδήποτε έχει browser”, από τα PCs με Windows, Linux, Mac OS, οτιδήποτε, μέχρι τα… smartphones και tablets!

Σημειώνεται πως υπάρχει ήδη μια περιορισμένη beta, στην οποία μπορείτε να ζητήσετε να συμμετάσχετε αν θέλετε να δείτε το παιχνίδι πριν την επίσημη αποκάλυψη του.

Source:

EA has unveiled Command & Conquer Tiberium Alliances, a browser-based strategy game set in the Command & Conquer Tiberium universe.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.