Σε κάρτες, όχι στο PS Vita θα είναι “κλειδωμένα” τα PSN IDs

Uncharted running on PSVita

Ακόμη και αν τα νέα μπορούν ως ένα σημείο να χαρακτηριστούν ως “ευχάριστα”, το συγκεκριμένο “ευχάριστα” αποδίδεται ως “ω, τι καλά, δεν είναι τόσο χάλια όσο αρχικά νομίζαμε”. Η Sony, λοιπόν, έσπευσε να διευκρινήσει, ως απάντηση σε ένα γενικότερο… άγχος που είχε προκαλέσει η φήμη πως “στο PS Vita θα επιτρέπεται μόνο ένας χρήστης ανά κονσόλα”, πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Α, όχι: οι “ταυτότητες” των χρηστών θα “κλειδώνονται” στις… κάρτες μνήμης, και όχι στην ίδια την κονσόλα.

Αυτό σημαίνει πως, για παράδειγμα, σε μια τριμελή οικογένεια, δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν… τρια PS Vita για να μπορούν να παίζουν όλοι, αλλά αρκεί να αγοράσουν τρεις κάρτες μνήμης, μια για τον καθένα. Ξέρετε, από “εκείνες”, “τις φθηνές”. Και κάθε κάρτα “θα κλειδώνεται”, με τη σειρά της, ώστε να λειτουργεί μόνο σε ένα PS Vita. Ευχαριστούμε Sony.

Ο λόγος είναι, φυσικά, η προστασία των παιχνιδιών, εκείνος ο… “άλλος τύπος κλειδώματος” από αυτόν που αναφέραμε παραπάνω, εκείνος που έχει ως στόχο να εμποδίσει την πειρατεία. Διότι, όπως και να το κάνουμε, η δυνατότητα να παίρνει κανείς την καρτούλα με τα παιχνίδια του και να τη χρησιμοποιεί σε ένα άλλο PS Vita επειδή “του χάλασε το δικό του” θα ευνοούσε σημαντικά την πειρατεία.

[src url=http://www.vg247.com/2011/12/09/vita-psn-ids-locked-to-memocy-cards-not-consoles/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.