“Πραγματική beta” για το Starhawk

Το Warhawk ήταν ένας από τους λίγους “πρώτους” τίτλους του PlayStation 3 που κατάφερε να κρατήσει κολλημένους για… μήνες τους οπαδούς του στα joypads τους, φέρνοντας στις οθόνες ένα εθιστικότατο multiplayer χάος. Το Starhawk, ως sequel, υπόσχεται να ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχυ, και από ό,τι φαίνεται, η δημιουργός του, Lightbox, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά αυτή της την… “ευθύνη” απέναντι στους gamers.

Έτσι, όπως δήλωσε ο παραγωγός της εταιρείας, Harvard Bonin, στο US PS Blog, ο τίτλος περνά από πραγματική “δοκιμαστική φάση”, γνωστή ως “beta”, και δεν έχει… “ονομαστεί χαριστικά” έτσι η περίοδος λίγο-πριν-αυτό-κυκλοφορήσει όπου οι developers τρέχουν να… μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, όπως συμβαίνει σε άλλους τίτλους.

Quote:

Είναι μια πραγματική beta. Μας επιτρέπει να ξοδέψουμε χρόνο στην ισορροπία του τίτλου (Σημ.: εννοεί ώστε καμία μονάδα και κανένας χαρακτήρας να μην υπερτερεί άδικα έναντι των υπόλοιπων, όπως συμβαίνει περιστασιακά στα multiplayer παιχνίδια) Τα παιχνίδια χρειάζονται το χρόνο τους “για να ψηθούν καλά”.

Και συνεχίζει αναφέροντας το πόσο έχουν ουσιαστικά “συνεργαστεί” με τους gamers του αρχικού Warhawk για να προσαρμόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το χειρισμό και τη δράση του νέου Starhawk ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό παράπονο – αν και, όπως επισημαίνει, κάποιες μέρες οι gamers λένε πως όλα είναι τέλεια, άλλες πως είναι μαύρα χάλια. Το… έχουν αυτό “οι gamers”, υποθέτουμε “ανάλογα με τη φάση του φεγγαριού”.

Ody's thoughts

Φανταστείτε, όμως, μετά από τόσο μεγάλες δηλώσεις για το “πόσο beta testing έχουν ρίξει” και “πόσο έχουν ακούσει τους gamers” να κυκλοφορήσει το Starhawk και να είναι ένα… μαύρο χάλι! Αλλά, ας είναι, “μου βγαίνει ο αρνητισμός μου” πάλι..! :-)

Source:

This is a real beta. It allows us to take our time with balancing: it’s not like we’re scrambling to release the game in a week or two

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.