Ο δημιουργός του Fez “πάει Kinect”

Πριν καλά-καλά δούμε το Fez, ένα από τα πιο πρωτότυπα platform games που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα (αν και “επίπεδο” σαν τα κλασσικά platform games, “παίζει και στις τρεις διαστάσεις” – δείτε το παρακάτω video για να καταλάβετε), ο δημιουργός του έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου project του. Λέγεται Super Hypercube, τουλάχιστον για την ώρα, και θα το δούμε στο Kinect.

Ο νέος τίτλος θα χρησιμοποιεί “ανίχνευση της θέσης του κεφαλιού” μέσω του Kinect για τον έλεγχο του, και εντάσσεται στην κατηγορία των puzzle games. Όπως εξήγησε ο δημιουργός του και ιδρυτής της Polytron, Phil Fish, ο τίτλος δεν είναι κάτι νέο μα ουσιαστικά “γεννήθηκε” πριν τέσσερα χρόνια ως project της Καναδικής indie κοινότητας developers Kokoromi, ως τίτλος του Wii. Ήταν, όμως, κομματάκι… “χάλια”, και έτσι κανείς δεν το έπαιξε!

Quote:

Και τότε, όταν ήρθε το Kinect, είδαμε πως ταίριαζε γάντι στον τίτλο, και έτσι το μεταφέραμε σε αυτό.

…ανέφερε ο Phil, κάνοντας μας τώρα να περιμένουμε όχι έναν αλλά δυο “δικούς του” τίτλους πώς και πώς! Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αρχική… “χάλια” εκδοχή του Super Hypercube, όπως ήταν στην “προ-Kinect” εποχή.

…και για όσους δεν θυμούνται “τι εστί Fez”, ορίστε, για να σας πιάσει και εσάς… φαγούρα στις παλάμες μέχρι την κυκλοφορία του:

Source:

With development on keenly-anticipated multi-dimensional platformer Fez finally wrapping up, its creator is moving onto a Kinect project.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.