Η επιστροφή του Jagged Alliance – νέο sequel “Back in Action”

Jagged_Alliance-Back_in_Action_001.jpg.jpg

Ένα από τα κλασσικότερα και πλέον εθιστικά παιχνίδια στρατηγικής επιστρέφει ανανεωμένο: το Jagged Alliance, που έδινε στον παίκτη τον έλεγχο μιας ομάδας μισθοφόρων που προσπαθούσαν να ρίξουν τον δικτάτωρα του νησιού Arulco, επιστρέφει με το Jagged Alliance: Back in Action που θα δούμε στα PCs τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο τίτλος δεν φαίνεται πως θα διαφέρει σε στυλ από τους προηγούμενους, παραμένοντας ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής. Και, όπως και σε εκείνους, ο παίκτης δεν θα χειρίζεται μόνο “τα κομμάντα” του, αλλά και… “τα κουμάντα” του, αφού θα πρέπει να ασχολείται και με το “λογιστικό” κομμάτι των… εμ… “επιχειρήσεων”: την αγορά εξοπλισμού, την εξέλιξη τους κ.λπ.

Info

…και για όποιον δεν γνωρίζει “τι είναι τα turn-based παιχνίδια στρατηγικής”, φταίει απλά πως έχουμε… κακομάθει στα “real-time παιχνίδια στρατηγικής”, σαν τα Starcraft και Command & Conquer, που έχουν πια παραγκωνίσει τα turn-based. Ενώ λοιπόν στα real-time ο παίκτης χειρίζεται “σε πραγματικό χρόνο” τις κινήσεις των μονάδων του, στα turn-based ο παίκτης ορίζει ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις που θέλει να ολοκληρώσει και μετά “δίνει πάσα” στον υπολογιστή, που με τη σειρά του κάνει το ίδιο πριν “ξαναδώσει πάσα” στον παίκτη. Φυσικά, τα turn-based παιχνίδια στρατηγικής είναι κοντινότερα στα “παραδοσιακά” του είδους, σαν το σκάκι, ενώ ακριβώς επειδή “δεν τρέχει ο χρόνος” με τους ρυθμούς των real-time, συνήθως είναι και πολυπλοκότερα και με περισσότερο “βάθος”.

[src url=http://www.vg247.com/2011/11/29/jagged-alliance-back-in-action-set-for-global-release-in-february-2012/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.