Επιμένει κατά του DRM η CD Projekt

Παρά τις εκτιμήσεις της σχετικά με το πόσοι έχουν κατεβάσει πειρατικό το The Witcher 2 (πολλοί – πάντα κατά την ίδια), και πόσοι το έχουν αγοράσει original (αρκετοί, μα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι), η CD Projekt επιμένει να μην θέλει να προσθέσει κάποιου είδους προστασία ή “περιορισμούς χρήσης” (λέγε-με-DRM) στο εξαιρετικό παιχνίδι της. Όπως είπε ο συνιδριτής και CEO της εταιρείας, Marcin Iwinski…

Quote:

Το DRM δεν λειτουργεί και όπως και αν το προστατέψεις, θα το σπάσουν σχεδόν αμέσως. Επιπλέον, το ίδιο το DRM είναι ταλαιπωρία για τους νόμιμους gamers – αυτή την ομάδα τίμιων ανθρώπων, που αποφάσισαν πως το παιχνίδι σου άξιζε τα 50 δολάρια ή Ευρώ και πήγε και το αγόρασε. Γιατί να θέλεις να τους δυσκολέψεις τη ζωή;

Και φυσικά, έχει απόλυτο δίκιο – αλλά… άντε να το βρει, αν η πλειοψηφία του κόσμου δεν αποφασίζει να δηλώνει τί προτιμά “με το πορτοφόλι της”. Για κάθε Witcher χωρίς DRM πωλούνται… 50 Modern Warfare 3 και Assassin’s Creed, που μπορεί για αρκετούς να είναι απλά “καλύτερα παιχνίδια”, αλλά συνοδεύονται και από δρακόντεια μέτρα DRM που καταλήγουν να ταλαιπωρούν τους νόμιμους αγοραστές τους – τη στιγμή που τα ίδια παιχνίδια συναντώνται σε… torrents sites χωρίς την όποια “ενοχλητική προστασία” από… μήνες πριν την κυκλοφορία τους μέχρι λίγες ημέρες αργότερα.

Source:

He then claims their best solution was the one that they are working with now: selling retail copies of their games with other items to enhance the experience of a purchase, such as the art books and soundtrack CDs typically found in collector’s edition copies of games. Iwinsky went on to condemn DRM for inconveniencing legal gamers and merely providing a small obstacle for the people intent on not paying. He said the following:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.