“Διαφορετικό” και “αδύνατο στα smartphones” το νέο project του Miyamoto

Ο Shigeru Miyamoto είναι ένα από τα “μεγαλύτερα κεφάλια” στη Nintendo και ο άνθρωπος που μας έδωσε άκρως επιτυχημένα franchise που προσδιόρισαν το gaming γενικότερα, όπως οι σειρές των Mario, Zelda, Donkey Kong και Pikmin. Και είναι ο ίδιος άνθρωπος που τώρα εργάζεται σε ένα απροσδιόριστο project που ίσως βοηθήσει τη Nintendo να… “τη γλυτώσει” από την “επίθεση” των casual games σε smartphones, tablets αλλά και το web.

Info

Τίτλοι σαν το Farmville του Facebook αλλά και τα παιχνίδια σε smartphones και tablets -και φυσικά κυρίως στα iPhone και iPad- έχουν “φάει πελάτες” από τις εταιρείες “κανονικών” παιχνιδιών, σε σημείο που να είναι πια ορατή μια στροφή προς την casual διασκέδαση που λογικότατα έχει αγχώσει τους μεγάλους παίκτες του χώρου. Γιατί να επενδύσεις εκατομμύρια για το επόμενο Zelda όταν, αναλογικά, θα έβγαζες περισσότερα αν επένδυες το ίδιο ποσο για να ετοιμάσεις δέκα Mafia Wars;

Όπως λοιπόν είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του στη San Francisco Chronicle:

Quote:

Μέχρι να είμαστε έτοιμοι για την εμπορική διάθεση του, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι για αυτό (Σημ.: σχετικά με το project που δουλεύει). (…) Αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διαφοροποιηθούμε. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπαραχθεί στα smartphones.

Source:

“Nothing has changed, and nothing will be changed in the near future as to my role inside of the company,” Miyamoto told the San Francisco Chronicle.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.