“Έφαγε πρόστιμο” το Homefront

Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι του είδους, ειδικά σε αναλογία με την τεράστια καμπάνια που έκανε για αυτό η THQ, μα το Homefront ήταν ένας αξιόλογος τίτλος που κατάφερε να ξεχωρίσει με το πρωτότυπο σενάριο του. Τώρα, καταφέρνει να ξεχωρίσει και για το… πρόστιμο που έφαγε η TrashTalkFCM, μια διαφημιστική εταιρεία, στην οποία η THQ ανέθεσε την προβολή του τίτλου της για την Games Developers Conference που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Η TrashTalkFCM είχε την απλή ιδέα να απελευθερώσει στον ουρανό 10.000 κόκκινα μπαλόνια, ως τμήμα μιας “στημένης” διαμαρτυρίας που και-καλά εξομοίωνε μια μέθοδο με την οποία η Βόρεια Κορέα έστελνε μηνύματα ελπίδας προς το Νότο. Και περίμενε πως θα ανέβαιναν αρκετά ψηλά ώστε να διαλυθούν. Ο… καιρός, όμως, “τους τα χάλασε”.

Αρκετά από τα μπαλόνια βρέθηκαν εις τον αφρό των υδάτων του San Francisco Bay, επιπλέοντας επιδεικτικά, αγνοώντας το ό,τι “θα έπρεπε να είχαν διαλυθεί”, να χαίρονται την… ελευθερία τους κολυμπώντας. Και έτσι, η THQ και η TrashTalkFCM κλήθηκαν να επιβληθούν του θέματος, να μαζέψουν τα μπαλόνια και, με την ευκαιρία, ειδικά η TrashTalkFCM, να “σκάσει” και $7000 μέσα σε τριάντα ημέρες.

Source:

The release of thousands of red balloons to publicize a videogame earlier this year has resulted in a fine being levied against the marketing company responsible.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.