Σημαντικό πρόβλημα επιθέσεων μέσω SMS στα Windows Phone 7.5

Η… κατάρα της Microsoft με τα bugs των desktop λειτουργικών της συστημάτων δείχνει να την ακολουθεί και “στο mobile”, αφού μόλις βρέθηκε ένα νέο, σημαντικότατο πρόβλημα στα Windows Phone 7.5, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας για smartphones.

Χάρη σε αυτή μπορεί κανείς να επιτεθεί μέσω DoS (Denial of Service) και να απενεργοποιήσει μια συσκευή, αρκεί να “φοράει” μια έκδοση των Windows Phone 7.5 – η “επίθεση” δεν αφορά μονάχα συγκεκριμένες συσκευές, “πιάνει σε όλες”. Ευτυχώς, το πρόβλημα δεν αποτελεί και κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των κατόχων Windows Phone 7.5, μα σίγουρα μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό οδηγώντας σε απανωτά reboot της συσκευής. Η δε “εφαρμογή” του σχετικά απλή, αφού αρκεί ένα “πειραγμένο” μήνυμα SMS για να… “φρίξει” μια συσκευή.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποιο patch, κολπάκι αντιμετώπισης ή επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Microsoft επί του θέματος.

Source:

SMS attacks aren’t just for Android and iOS devices anymore. WinRumors has reported a critical flaw in Windows Phone 7.5 that allows attackers to disable a device by carrying out a denial-of-service (DoS) attack via SMS.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.