Οι μνήμες NAND φτάνουν τα 128Gbs – για terabytes αποθήκευσης στα gadgets μας

NAND_128GBs.jpg.jpg

Να λοιπόν που και τα τσιπάκια NAND έφτασαν σε χωρητικότητα τα 128Gbs, που σημαίνει πως σύντομα θα μπορούμε να έχουμε στα smartphones και tablets μας χώρο αποθήκευσης αντίστοιχο του… laptop μας ή και του desktop PC μας!

Όπως ανακοίνωσαν Micron και Intel, μετά από χρόνια συνεργασίας ανάμεσα σε κατασκευαστές chips και μνημών, κατάφεραν να κατασκευάσουν μια συσκευή με μνήμες τύπου NAND χωρητικότητας 128Gbs που βασίζεται σε τεχνολογία MLC. Έτσι, μια συσκευή αποθήκευσης SSD* μεγέθους 2,5” μπορεί πια να χωρά μέχρι και 2 terabytes δεδομένων, με επιδόσεις που φτάνουν τις 33 megatransfers ανά δευτερόλεπτο. Και θα τη δούμε στα καταστήματα από Ιανουάριο, όπου και αναμένεται πως θα αντικαταστήσει τις σημερινές “high end” συσκευές που βασίζονται σε αντίστοιχες μνήμες χωρητικότητας 64GBs.

Info

Με το “συσκευή αποθήκευσης SSD” αναφερόμαστε φυσικά σε αυτό που λανθασμένα συχνά αποκαλούμε “δίσκο SSD” – αφού… πουθενά μέσα της δεν υπάρχει κάποιου είδους “δίσκος”, όπως συμβαίνει στους σκληρούς δίσκους. Ναι μεν και οι δυο τύποι συσκευών “κάνουν την ίδια δουλειά”, μα ο ένας -οι SSD- χρησιμοποιεί τσιπάκια μνήμης για την αποθήκευση των δεδομένων, ο άλλος κυκλικές επιφάνειες (“δίσκους”) που περιστρέφονται μηχανικά, στην επιφάνεια των οποίων αποθηκεύονται με μαγνητικό τρόπο τα δεδομένα.

[src url=http://gizmodo.com/5865748/128gb-nand-chips-promise-phones-with-terabytes-of-storage]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.