Και εντός κτηρίων το Google Maps

Google_Maps_Indoor.jpg.jpg

Το τελευταίο update του Google Maps επεκτείνει τις δυνατότητες της λύσης της Google ώστε να παρουσιάζει όχι μόνο χάρτες από εξωτερικά σημεία, αλλά και… “εντός”. Με άλλα λόγια, παρουσιάζει και κατόψεις κτηρίων, ώστε να μπορεί κανείς να… βρει το δρόμο του και μέσα σε αυτά.

Φυσικά, για την ώρα, η συγκεκριμένη δυνατότητα περιορίζεται σε συγκεκριμένα κτήρια -εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια- σε συγκεκριμένες χώρες – Αμερική και Ιαπωνία.

Ody's thoughts

…κάτι που μάλλον έχει και κάποια λογική, αφού εκεί δικαιολογείται να… χαθεί κανείς, αντίθετα π.χ. μέσα σε ένα σουβλατζίδικο στην Αγ. Παρασκευή!

Το δε ενδιαφέρον είναι πως η εφαρμογή χρησιμοποιεί και τη δυνατότητα αναγνώρισης “υψόμετρου” στο οποίο βρίσκεται η συσκευή για να καταλαβαίνει σε ποιόν… όροφο του κάθε κτηρίου βρίσκεται ο κάτοχος της, παρουσιάζοντας αντίστοιχο σχεδιάγραμμα επί της οθόνης.

Ανάμεσα σε όσους έχουν συνεργαστεί με τη Google παρέχοντας πληροφορίες για τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους συναντώνται ονόματα όπως τα The Mall of America, Home Depot, τα Macys και τα… μάλλον γνωστότερα σε εμάς IKEA.

Source:

Google has updated its ever-popular Maps app for Android devices by bringing floorplans for a host of indoor locations.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.